Las jij ons magazine al?

beleid
bib
cc/gc
14/02/19
Deel dit artikel:

Na een jaar vol uitdagingen publiceerden we de tweede editie van ons jaarlijkse magazine. Een magazine waarin we de digitale uitdagingen voor de cultuursector in Vlaanderen en Brussel uit de doeken doen. En we werpen een blik op wat Cultuurconnect doet, waarvoor je bij ons terecht kan en op onze diensten, experimenten en evenementen. Over innoveren, digitale creativiteit, trends, digitaal cultuurbeleid en nog veel meer. Hopelijk inspireert het je en grijp je er af en toe naar terug.

Download het Magazine of lees het online

Twee jaar na de start van Cultuurconnect was het zover: welke van de geslaagde R&D experimenten kunnen duurzaam opgeschaald worden voor de hele sector? Voor een reeks nieuwe initiatieven bleek er een breed draagvlak in de sector. Naast deze bottom-up initiatieven, lanceerden we ook een aantal grootschalige verbeterprojecten zoals het Bibliotheeksysteem of de nieuwe Bibliotheekwebsites. De gemeenschappelijke basisinfrastructuur voor bibliotheek is in volle ontwikkeling.

Met een groep enthousiaste cultuurcentra voerden we onderzoek naar de relevantie en haalbaarheid van schaalvergroting voor de digitale infrastructuur van cultuur- en gemeenschapscentra. Voor al onze (nieuwe) diensten ontwikkelden we een duurzaam beheersmodel. Vanaf dit jaar zitten cultuurhuizen en bibliotheken mee aan het stuur van onze diensten. Er komt dit jaar ook opnieuw ruimte vrij voor experiment. 2019 belooft een uitdagend jaar te worden. Via onze events, inspiratie-artikels en ook via dit magazine willen we jullie graag blijven inspireren.

Veel leesplezier!