Leuven lanceert digitale leescommunity

bib
cc/gc
22/06/17
Deel dit artikel:
Thumbnail

Leuven Leest

Op de langste dag hielden 30CC, de Bib Leuven en Cultuurconnect Leuven Leest boven de doopvont. Een digitale community voor Leuvense lezers. Op naar een leeszomer vol boeiende tips van enthousiaste ambassadeurs, toffe leesplekken en literaire events! Vanaf 21 juni is Leuven de stad van de lezer. Laat je inspireren!

 

In andere steden en gemeenten

Ook andere steden en gemeenten experimenteren volop. In Antwerpen werd midden juni Bookmine gelanceerd. Een platform waarop inwoners boeken kunnen delen met elkaar. Op die manier kunnen gepassioneerde lezers elkaar leren kennen. Antwerpen wordt zo één grote bibliotheek.

Bij onze noorderburen onderzoekt Bksy hoe ze lokale communities kunnen versterken. Ze zetten daarom proefprojecten op met verschillende bibliotheken, via groepen en Bksy Spots in de bibliotheken kunnen ze de digitale én de fysieke gemeenschap verbinden.

Laat het ons weten

We volgen deze experimenten op de voet vanuit Cultuurconnect. Broed je ook op een lokale leescommunity en wil je die digitaal versterken? Of heb je zicht op interessante ontwikkelingen in binnen- of buitenland? Mail het aan Hannes en hou ons zeker op de hoogte van je ideeën, initiatieven of inzichten.