Livestream deze familievoorstelling mee naar een kinderziekenhuis uit je regio

cc/gc
7
28/06/19
Deel dit artikel:
Drie jongens kijken naar de voorstelling in het ziekenhuis.

Op 27 december livestreamen we ‘Groezel of Grijsje, het levende Radijsje’ vanuit hetpaleis naar Vlaamse kinderziekenhuizen. Met de hulp van jouw cultuurcentrum kunnen nog meer jonge patiënten kennismaken met Groezel. Zo maken chronisch zieke kinderen weer deel uit van het publiek en beleven ze een extra groovy eindejaar.

Een uitstap naar het cultuurcentrum zit er vaak niet meer in voor kinderen die chronisch ziek zijn. Door een verzwakt immuunsysteem en verhoogd risico op infecties brengen deze kinderen veel tijd door in het ziekenhuis. Via livestreaming kan jouw cultuurcentrum deze voorstelling tot bij deze kinderen en hun families brengen en hun een onvergetelijke ervaring bezorgen tijdens de eindejaarsdagen.

Chronisch zieke kinderen hebben al heel lang het gewone kinderleven niet kunnen beleven. Daarom is het belangrijk dat ze dit kunnen meemaken.
Joris Van Looy (kinderoncoloog)

Goesting?

Zoek dan best eerst een kinderziekenhuis in je buurt. Dat kan eenvoudig via deze lijst. Ga na of het ziekenhuis interesse heeft om samen een livestream te organiseren. Op de dag van de livestream zorgt jouw cultuurhuis voor de theaterbeleving in het ziekenhuis en faciliteert het technisch waar nodig. Je krijgt de nodige informatie en ondersteuning vanuit Cultuurconnect, op de infosessie van 18 oktober en via mail. Voor € 242 livestream je de voorstelling naar één ziekenhuis.

Mijn cultuurhuis doet mee!

Familievoorstelling Groezel of Grijsje, het levende Radijsje

Groezel of Grijsje, het levende Radijsje volgt een van de personages uit Bangerik (2018), de eerste samenwerking tussen Abattoir Fermé en hetpaleis. Met een topcast en live muzikanten neemt Stef Lernous je mee op avonturenreis. Lees meer over de voorstelling

Bij hetpaleis zijn ze met deze livestream niet aan hun proefstuk toe. In 2017 en 2018 werkten ze al samen met het UZA voor een livestream naar de jongste patiënten en hun ouders. Op 27 december is het weer zover en deze keer zien ze het groot: "We willen deze voorstelling heel graag streamen naar meerdere ziekenhuizen in Vlaanderen", zegt Elke Grommen van hetpaleis. “Daarom tekenden we in op het aanbod van Cultuurconnect.”

Jongen met mondmasker en zijn mama wachten tot de voorstelling begint, er staat een bakster.

Niet alleen hetpaleis, maar ook de ouders van de jonge toeschouwers uit het UZA vonden het voor herhaling vatbaar. Uit de pers:

  • "Een prachtig initiatief", vindt de mama van Nora, die een hersentumor heeft. "Ik vind het fijn, want dat breekt de sleur een beetje voor ons." (VRT, 27/12/2017)
  • “De jongste weken is het voor mij erg moeilijk geweest om positief tegen het leven aan te kijken,” getuigt de vader van Helena (4) die leukemie heeft. “Ik moet zeggen dat de voorstelling me daarbij wel geholpen heeft: ik heb nog nooit zo veel verdriet gevoeld, maar je moet toch door, toch leuke dingen doen.” En Helena? “Ze vond de voorstelling grappig, want er werd gek gedanst.” (Het Nieuwsblad 28/12/2018)

Livestream jij deze voorstelling mee naar een kinderziekenhuis uit je regio?

Ja, mijn cultuurhuis doet mee!
 

Foto's: © Frank Toussaint

Auteur
Thumbnail

Evi Gillard

Projectmanager