Een nieuw platform voor de bibliotheekwebsites

beleid
bib
2
04/07/19
Deel dit artikel:
Meisje zit op een tablet en bekijkt de catalogus van een bibwebsite.

Vanaf nu ontwikkelt Ausy IT Consulting het websiteplatform. Samen met hen migreren we de websites naar een nieuwe en verbeterde architectuur. Voormalig leverancier Appnovation levert daarbij haar volledige medewerking.

In juni beslisten we samen met Appnovation om de overeenkomst rond het platform voor de bibliotheekwebsites stop te zetten. Onderliggende problemen met het websiteplatform vroegen om een nieuwe start. Op basis van de originele aanbesteding en gezien de hoogdringendheid gingen we meteen in zee met een nieuwe leverancier. De komende jaren neemt Ausy IT Consulting het over. Zij migreren alle websites en staan in voor de verdere ontwikkeling en het beheer ervan. 

De eerste maanden verandert er nog niets voor de websites die live staan. Dit wil ook zeggen dat de performantie nog even blijft hoe ze is. Achter de schermen werken we ondertussen aan een verbeterde architectuur voor het platform en ontwikkelen we de websites verder.

Vanaf eind september zouden we websites migreren naar het vernieuwde platform en de resterende sites live brengen. Samen met Ausy stellen we een concrete planning op. We houden je op de hoogte van de planning. De inhoud van je website wordt bij de migratie overgenomen. Je zal geen dubbel werk moeten doen.

Ondertussen kan je de website blijven gebruiken. Recent werd nog een nieuwe versie live gebracht, waarin enkele urgente problemen opgelost werden. Mocht jouw website onverhoopt toch nog onbereikbaar zijn, blijven de oude zoekomgevingen bereikbaar via de URL: http://zoeken.gemeente.bibliotheek.be. Eventuele problemen meld je zoals altijd via onze servicedesk.

Word lid van de Werkgroep Bibliotheekwebsites

Met de migratie zijn we terug hoopvol dat de bibliotheekwebsites een levend product worden en de basis vormen voor verdere innovatie. We roepen een Werkgroep Bibliotheekwebsites in het leven om hier samen naar te streven. We zoeken een 8-tal personen. De werkgroep komt ad hoc samen - we denken aan 2 à 3 keer per jaar. De eerste bijeenkomst staat gepland op 24 september.

Deze werkgroep:

  • bepaalt prioriteiten voor de roadmap bibliotheekwebsites op basis van de wijzigingsverzoeken die door bibliotheken werden ingediend.
  • geeft mee vorm aan de gedetailleerde uitwerking van de weerhouden wijzigingsverzoeken in workshops.
  • bereidt beslissingen over de uitvoering van wijzigingsverzoeken voor voor de Stuurgroep Basisinfrastructuur Digitale Bibliotheek.

Voel je je geroepen?

Stel je even voor via een mailtje aan liesbeth.thiers@cultuurconnect.be vóór 20 augustus en schrijf in je mailtje waarom je graag deel uitmaakt van deze werkgroep.

Auteur
Thumbnail

Liesbeth Thiers

Productmanager Bibliotheekwebsites