Nieuwe dienst: online betalen via de bibliotheekwebsite

bib
6
08/06/20
Deel dit artikel:

Maakte jouw bib al de overstap naar het bibliotheeksysteem Wise? Dan kunnen jouw leners alle openstaande kosten bij de bib vanaf nu makkelijk online afrekenen. Geen kleingeld op zak? Geen probleem, want de bib gaat helemaal mee met zijn tijd. Leengelden, boetes, prints, noem maar op: de lener betaalt snel, handig en coronavirusvrij via het Mijn Bibliotheek-profiel op de website van de bib.

Via de nieuwe dienst 'online betalen' reken je alles online af. Een lener meldt zich eenvoudig aan via het Mijn Bibliotheek-profiel en kan daar met één druk op de knop alle openstaande schulden op zijn bibliotheekkaart betalen met Bancontact of - als je dat wil - met kredietkaart. 

Tarieven en intekenen

Intekenen doe je eenvoudig door de ingevulde bestelbon en gebruikersovereenkomst te mailen naar Worldline, de FOD BOSA en de servicedesk van Cultuurconnect. We activeren zo snel mogelijk de betaalfunctionaliteit op jouw bibliotheekwebsite en brengen je hiervan op de hoogte. 

Lees meer over de tarieven en intekenen

Raamcontract

De federale overheidsdienst BOSA - DG Digitale Transformatie sloot hiervoor een raamcontract met betaalprovider WorldLine. Jouw bibliotheek, stad of gemeente kan via een rechtstreekse overeenkomst met WorldLine de dienst aanbieden. Het gebruik van deze dienst wordt gefactureerd door WorldLine. Cultuurconnect staat in voor de technische koppeling en integratie met je bibliotheekwebsite en -systeem.

Het huidige raamcontract loopt tot 31/12/2020. Indien na die datum een andere betaalprovider gekozen wordt door de FOD BOSA, sluit je een nieuw contract af. Cultuurconnect voorziet alvast de nodige technische aanpassingen in haar platformen voor de koppeling met een eventuele nieuwe betaalprovider.

Auteur

Kris De Winter

Projectmanager