Ontdek wie digitaal leiderschap opneemt in de cultuursector

beleid
bib
cc/gc
10/06/20
Deel dit artikel:

Met de opleiding Digitaal Leiderschap in het najaar van 2020 denken enkele knappe koppen uit de cultuursector gezamenlijk na over nieuwe businessmodellen en digitale innovatie. Wil jij graag weten welke cultuurhuizen hierover samenzitten? Lees dan zeker verder.

Tijdens de coronacrisis legde de nood aan een digitale werking een aantal pijnpunten bloot bij cultuurorganisaties. Daarnaast zorgde het ook voor boeiende innovatieve experimenten. Die digitale dienstverlening zal nodig blijven en dus komt deze opleiding als geroepen. Met 26 deelnemers denken we na over duurzame oplossingen in de cultuursector. De deelnemers komen zowel uit kleine als grote culturele instellingen die werken met theater, muziek, erfgoed, beeldende en audiovisuele kunsten, bovenlokaal cultuurbeleid, cultuur- en gemeenschapscentra, cultuur- en vrijetijdsdiensten en bibliotheken. 

De deelnemers worden begeleid door een team van experten in technologie, leiderschap, business modelling, ecosystemen, digitale transformatie en human resource management van Universiteit Antwerpen, Antwerpen Management School, UGent, Meemoo, Cultuurconnect en Vissch+Stam.