[Podcast] Aan het woord - over jongeren met diverse achtergronden

beleid
bib
cc/gc
30
16/01/19
Deel dit artikel:

In onze podcastreeks "Aan het woord" laten telkens 2 gasten van binnen of buiten de cultuursector hun licht schijnen over een digitaal thema. In deze aflevering hebben we het over jongeren met diverse achtergronden bereiken. We geven het woord aan Peter Van den Eede, programmator van Uitgelezen, het boekenprogramma van Vooruit, en Mathieu Charles van het Minderhedenforum en zelf ook creatief aan de slag met woorden.

We stelden hen onder meer de vraag hoe je vandaag als cultuurhuis leesgedrag kan stimuleren. Hoe kan je jongeren met diverse achtergronden bereiken met een boekenprogramma? Welke rol kan het digitale hierbij spelen? Samen gaan we op zoek naar antwoorden en concrete tips in deze derde aflevering van Aan het woord. 

Enkele conclusies:

  • In je zoektocht naar een jonger publiek, kan je hen betrekken bij de programmatie en formats. Voor Uitgelezen 2.0 nodigt Peter bijvoorbeeld jongeren en externe organisaties uit.
  • Heb je onvoldoende expertise op vlak van vormgeving en inhoud? Vraag hulp aan externe specialisten of je publiek zelf.
  • Heb je binnen je team niemand met de nodige expertise? Besteed die dan uit of haal de expertise in huis.
  • Als je een bepaald publiek wil bereiken, weerspiegel deze groep (jong, vrouw, divers,..) dan zeker in je personeelsbestand.

Je vindt onze podcast "Aan het woord" op onze website, op Anchor en op elke podcast-app voor Android of iOs. Deze podcast werd opgenomen in de studio van Urgent.fm

In de komende aflevering van "Aan het woord"

Samen met techneut en ondernemer Wouter Van den Bosch en futurologe Catherine Van Holder denken we in de laatste aflevering van onze podcastreeks na over de toekomst. Welke evoluties zien zij op ons afkomen? Hoe kan een cultuurhuis hier in de (nabije) toekomst op inspelen?
 

Auteur
Thumbnail

Sara Logghe

Projectmanager