[Podcast] Aan het woord - over lezen in de toekomst

beleid
bib
30
16/12/18
Deel dit artikel:

In onze podcastreeks "Aan het woord" laten telkens 2 gasten van binnen of buiten de cultuursector hun licht schijnen over een digitaal thema. Vandaag is dat thema: (digitaal) lezen in de toekomst. We voeren een gesprek met Koen Van Bockstal, directeur van het Vlaams Fonds voor de Letteren en Sylvie Dhaene, directeur van Iedereen Leest.

Lezen was ooit een van de meest beoefende vormen van ontspanning. Vandaag is het aanbod van activiteiten in je vrije tijd gigantisch. Voor een grote groep mensen delft een papieren boek lezen het onderspit tegenover alle (digitale) alternatieven. Toch blijkt dat lezen nog steeds populair is, zeker voor individuen die bewust even willen focussen op één concrete activiteit of tijd willen maken voor zichzelf. Met Sylvie en Koen hebben we het over deze evolutie van lezen. We stellen hen onder meer de vraag welke toekomst zij zien voor het boek en voor lezen.

Je vindt onze podcast "Aan het woord" op onze website, op Anchor en op elke podcast-app voor Android of iOs. Deze podcast werd opgenomen in de studio van Urgent.fm.

In de komende afleveringen van "Aan het woord"

Hoe ga je als cultuurhuis om met jongeren en diversiteit? In een volgende aflevering geven we hierover het woord aan Peter Van den Eede, programmator van het boekenprogramma Uitgelezen van Vooruit, en Mathieu Charles van het Minderhedenforum.

Samen met techneut en ondernemer Wouter Van den Bosch en futurologe Catherine Van Holder denken we in de laatste aflevering van onze podcastreeks na over de toekomst. Welke evoluties zien zij op ons afkomen? Hoe kan een cultuurhuis hier in de (nabije) toekomst op inspelen?

Auteur
Thumbnail

Sara Logghe

Projectmanager