Poll: Livestreamaanbod naar zorgcentra 22-23

cc/gc
09/05/22
Deel dit artikel:


In het seizoen 2022-2023 livestreamen we opnieuw samen met cultuurpartners voorstellingen naar woonzorgcentra, kinderziekenhuizen en andere zorgvoorzieningen uit jouw buurt. De ingediende voorstellingen van alle kandidaat-lanceercentra legden we vorige week aan je voor om jouw top 5 door te geven. Vanaf 13 juni wordt het livestreamaanbod 22-23 breed bekend gemaakt via onze nieuwsbrief. Vanaf dan kan je intekenen als satellietcentrum per livestream. De poll is ondertussen afgesloten, maar je kan het ingediende aanbod hieronder nog bekijken. 

Old Time Favourites / De Bonanza's

Muziekprogramma
Dinsdag 4-10-2022 om 14u00 of maandag 13-03-2023 om 14u10

De ziel van de sixties heeft de decenniumwissel vlotjes overleefd. De vernieuwende en frisse wind die in de jaren 60 door de popmuziek waaide, horen we nu nog steeds als een zachte bries in onze hedendaagse muziek. Je krijgt een dynamische, nostalgische en sfeervolle show met uiteenlopende golden oldies waaronder een vleugje country, de Elvis uit Las Vegas, het psychedelische van The Doors en zelfs een ode aan een van de beste songschrijvers aller tijden: Albert -I’m a train- Hammond.
De Bonanzas vertolken al deze evergreens met de juiste passie en energie. Je krijgt méér dan een concert en ook méér dan alleen sixties en toch zal het als vanouds weer herkenbaar klinken. Meer info.
 

Prachtige Operette / Brussels Operettetheater vzw

Operette
Vrijdag 21-10-2022 om 14u30

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert de VGC (N22) i.s.m. Brusselse partners een operette in het Kaaitheater, aangeboden door het Brussels Operettetheater. Ze organiseren dit in de eerste plaats voor bewoners van woonzorgcentra en bezoekers van lokale dienstencentra. Vorig jaar stond de operette Paganini van Frans Lehár op het programma. Aan het programma van dit najaar wordt volop gewerkt, de componist houden we dus nog even geheim. Hou je alvast klaar voor een wervelende operette, een uniek muziekgenre dat de voorbije jaren steeds meer aan populariteit wint. Tijdens een meeslepend totaalspektakel vertolken topsolisten, koor, dansers en orkest onvergetelijke melodieën én verrassende pareltjes uit een rijk operetterepertoire.

De Peatles / Maandacht

Muziekshow voor kinderen en ouderen
Zondag 20-11-2022 om 10u30

De Peatles zijn een knotsgekke bende roetpieten die iedereen in vuur en vlam zetten met hun interactieve show voor groot en klein. Ze brengen een originele mix van oude en nieuwe sinterklaasliedjes afgewisseld met ludieke intermezzo’s en uiteraard ... bezoek van Sinterklaas! Meer info.
 

De kleine revolutie / Roel Van Bambost

Muziekprogramma
Woensdag 30-11-2022 om 15u00

Ooit één van de boegbeelden van de bloeiende kleinkunstgeneratie van de late jaren 60, aan de zijde van zijn partner Miek. Later de minzame recensent die zijn volk leerde filmkijken in het VRT-programma Première. Roel Van Bambost, éminence grise inmiddels maar nog steeds pittig ambitieus om met vele luisterliedjes en zijn gitaar op stap te gaan. Met een knipoog naar De Grote Revolutie, zowat de bekendste song van het duo Miek & Roel, grasduint Roel in de onverwoestbare eigen titels en Nederlandstalige bewerkingen van bekende sixties-hits van o.a. Bob Dylan, James Taylor of Warren Zevon. Meer info.    

Sinterklaas, rustig adem blijven halen / Ingeborg, Connie Neefs, Celien, Geert Dehertefelt, Kristaleon & Ballet Showcase

Muziek- en amusementsshow 
Donderdag 1-12-2022 om 14u00

Ook voor Sinterklaas zijn het de afgelopen maanden turbulente tijden geweest … Hij probeerde steeds het hoofd koel te houden maar roept nu toch de hulp in van Ingeborg om rustig te blijven ademhalen. Ingeborg brengt nog een hele resem artiesten mee in een adembenemende show: Celien, Geert Dehertefelt, Kristaleon, Connie Neefs en natuurlijk Sinterklaas. Meer info.

CHiQUE DiNGUES / Lien Van de Kelder, Jan de Smet & Wouter Berlaen

Muziekprogramma (Nederlandstalig en Franstalig)
Dinsdag 31-01-2023 om 14u00

“Smartlappen en Levensliederen”, “Salut La Copine” en “Smartschade” : Lien Van de Kelder, Jan de Smet en Wouter Berlaen speelden (al dan niet met de hulp van bevriende muzikanten) de afgelopen jaren drie avondvullende programma’s met een eclectische keuze uit een zorgvuldig uitgekozen repertorium in onze beide landstalen. Dit wendbare trio, met een gevarieerd en niet alledaags instrumentarium, leidt je door de hoogtes (èn jawel, ook de laagtes) van een merkwaardig samengesteld liedjesprogramma. De titel “CHiQUE DiNGUES” was een publieksreactie na één van de voorbije voorstellingen … Wie zijn wij om dat tegen te spreken? Meer info.

Natural Woman. A Tribute to Carole King / Sabien Tiels

Muziekprogramma    
Donderdag 16-02-2023 om 14u30    

Toen singer-songwriter Sabien Tiels in haar late tienerjaren de plaat “Tapestry” ontdekte heeft ze deze grijs gedraaid. “Tapestry”, Carole King’s meest succesvolle album, stond lang voor Sabien geboren werd maar liefst 6 jaar in de Amerikaanse hitlijsten en wordt beschouwd als één van de allerbeste elpees in de popmuziek van de jaren zeventig. De onvergetelijke songs van Carole King vormden de inspiratie voor “Natural Woman”, een reis door Carole King’s leven in de vorm van een oprecht eerbetoon. Met haar glasheldere en unieke stemgeluid blaast Sabien Tiels zelf achter de piano en op haar eigen beklijvende manier deze evergreens een nieuw leven in, vergezeld door Marco Cirone op gitaar en Roman Korolik op basgitaar. Deze “Natural Woman” bezorgt je beslist een theaterbeleving waarop je de aarde letterlijk kan voelen bewegen. Filmpje. 

Horen Zien & Voelen / Mevrouw de Poes

Liedjesprogramma (4+)    
Maandag 17-04-2023    om 13u45

Mevrouw de Poes oefent voor haar grote poezentoets. Om alles goed onder de knie te krijgen gaat ze te rade bij juf Zen-meermin. Ze stappen in een wonderlijke wereld: er klinken engelengeluiden en er straalt prachtig licht. Samen met de kinderen ontdekken ze hoe veel deugd bijzondere klanken, geuren en kleuren doen. Alle zintuigen worden aangesproken. Met praktische oefeningen leert Mevrouw de Poes hoe je in een paar tellen rustig kan worden en hoe je een tijdje in de kalmte kan blijven. Ze geeft ademhalingsoefeningen op kindermaat en zingt samen met de Kampioenen betoverende liedjes. Alles in eenvoud en schoonheid zodat meedoen en meezingen makkelijk is. Samen baden én spelen in magische rustgevende klanken. Meer info.
 

Selectie aanbod en bekendmaking

  • Van 16-30 mei: De selectiecommissie buigt zich over de resultaten van de poll en maakt een definitieve selectie van een 5-tal voorstellingen voor het livestreamseizoen 22-23. Bij de selectie wordt rekening gehouden met voorkeuren uit de poll, doelgroepen, spreiding van data over het seizoen en de tijdsduur van de voorstelling.
  • Week van 30 mei: Wie zich kandidaat stelt, krijgt bericht in de week van 30 mei. 
  • Vanaf 13 juni: Het livestreamaanbod 22-23 wordt breed bekend gemaakt via deze nieuwsbrief. Vanaf dan kan je intekenen als satellietcentrum per livestream.