Promotiemateriaal e-boeken in de bib

bib
3
22/06/20
Deel dit artikel:

Hier is het dan: het gloednieuwe promotiemateriaal voor e-boeken in de bib, met vier beelden in een charmant retrojasje die inspelen op de voordelen van e-lezen. Zit jij net als meer dan 150 andere bibliotheken op hete kolen om deze dienst onder de aandacht te brengen bij je publiek? Met deze 4 tips bereid je je alvast goed voor op de lancering. 

E-boeken promoten in de bib

E-boeken zijn niet zichtbaar of fysiek aanwezig in de bib. Geef ze daarom regelmatig een duwtje in de rug via verschillende communicatiekanalen: gedrukte affiches en bladwijzers, in de lokale pers, op de schermen in je bib en via je website, sociale media en nieuwsbrief. Je vindt alle promotiemateriaal, meer tips en voorbeeldteksten op het leerplatform van Cultuurconnect.

Naar het leerplatform!

Tip 1: Lokale pers

Stuur een persbericht naar de lokale pers en het gemeentelijke/stedelijke infoblad om het nieuws bekend te maken in jouw regio. Je kan ook een afspraak maken om maandelijks een digitale boekentip te geven in het regiomagazine, zodat e-boeken blijvend in de kijker worden gezet. 

Tip 2: Schermen in de bib

Laat korte animatievideo’s afspelen in een loop of afgewisseld met de andere informatie op de schermen.

Tip 3: Website, sociale media en nieuwsbrief

Met de beschikbare gifs en afbeeldingen kan je het goede nieuws over e-boeken in jouw bibliotheek bekend maken op je website, sociale media en in je nieuwsbrief. Zet geregeld enkele e-boeken in de kijker en herinner je leners aan het bestaan van deze handige dienst. Maak de dienst zichtbaar en vindbaar op je website.

Tip 4: Bladwijzers en affiches

Alle deelnemende bibliotheken ontvingen een promotiepakket met 200 bladwijzers en 12 affiches. Denk goed na over de plaatsing van de affiches: waar blijft jouw publiek even stilstaan om informatie op te nemen? De toiletten, de balie of de leeshoek zijn goede mogelijkheden. Of pak het ludiek aan. Maak bijvoorbeeld een fysieke boekenkast leeg en "vul" ze met de affiches voor e-boeken. 

Meer tips, materiaal en voorbeeldteksten

Je vindt alles wat je nodig hebt op het leerplatform van Cultuurconnect.

Naar het leerplatform!

Nog niet ingetekend? Dat kan nog tot en met 15 september voor een periode van 6 jaar. Heb je nog vragen over deze dienst? Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief e-boeken, bekijk de veelgestelde vragen over e-boeken of contacteer onze servicedesk.

Auteur

Gwenny Vlaemynck

Productmanager Digitale Collecties