Promotiemateriaal e-boeken in de bib

bib
3
22/06/20
Deel dit artikel:

Hier is het dan: het gloednieuwe promotiemateriaal voor e-boeken in de bib, met vier beelden in een charmant retrojasje die inspelen op de voordelen van e-lezen. Zit jij net als meer dan 150 andere bibliotheken op hete kolen om deze dienst onder de aandacht te brengen bij je publiek? 

Met onderstaande tips en promotiemateriaal bereid je je alvast goed voor op de lancering. Vanaf midden september kan jouw bibliotheek e-boeken aanbieden via het e-boeken uitleenplatform. Nog niet ingetekend? Dat kan nog tot en met 15 september voor een periode van 6 jaar.

Zo promoot je e-boeken in je bib

E-boeken zijn niet zichtbaar of fysiek aanwezig in de bib. Geef ze daarom regelmatig een duwtje in de rug via verschillende communicatiekanalen: gedrukte affiches en bladwijzers, in de lokale pers, op de schermen in je bib en via je website, sociale media en nieuwsbrief.

Lokale pers

Stuur een persbericht naar de lokale pers en het gemeentelijke/stedelijke infoblad om het nieuws bekend te maken in jouw regio. Je kan ook een afspraak maken om maandelijks een digitale boekentip te geven in het regiomagazine, zodat e-boeken blijvend in de kijker worden gezet. 

*Als je klikt op het beeld krijg je een zwart scherm, met een rechtermuisklik kan je alsnog de beelden opslaan op jouw computer.

Schermen in de bib

Laat deze korte animatievideo’s afspelen in een loop of afgewisseld met de andere informatie op de schermen.

Website, sociale media en nieuwsbrief

Met deze gif's en afbeeldingen kan je het goede nieuws over e-boeken in jouw bibliotheek bekend maken op je website, sociale media en in je nieuwsbrief. Zet geregeld enkele e-boeken in de kijker en herinner je leners aan het bestaan van deze handige dienst. Maak de dienst zichtbaar en vindbaar op je website.

Meer tips, voorbeeldteksten en een kant-en-klare pagina om over te nemen op je bibliotheekwebsite stomen we voor je klaar tegen augustus. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief e-boeken.

Heb je nog vragen over deze dienst? Bekijk dan de veelgestelde vragen over e-boeken of contacteer onze servicedesk.
 

Auteur
Thumbnail

Gwenny Vlaemynck

Productmanager Digitale Collecties