3 voorstellingen om te livestreamen naar een woonzorgcentrum of ziekenhuis

cc/gc
10
11/03/19
Deel dit artikel:
Foto van een livestream in een woonzorgcentrum

Wil jouw cultuur- of gemeenschapscentrum minder mobiele cultuurliefhebbers bereiken en laten meegenieten van een voorstelling uit het cultuurhuis? Teken dan nu in als satellietcentrum en livestream  binnenkort één van deze voorstellingen naar ziekenhuizen en woonzorgcentra uit je eigen regio, zonder technische knowhow en administratieve rompslomp.

Wat verwachten we van jou?

 • Je staat in voor de rechtstreekse communicatie met de woonzorgcentra of (kinder)ziekenhuizen. 
 • Je gaat een partnerschap aan met één of meerdere geschikte woonzorgcentra of kinderziekenhuizen. De ligging is van geen belang, livestreaming kent geen fysieke grenzen. Wel belangrijk is een vlotte samenwerking en vooral véél goesting. Je bekijkt samen de voorstellingen en kiest er één of meerdere datums uit. 
 • Je checkt de infrastructuur ter plaatse bij het woonzorgcentrum of kinderziekenhuis. Noodzakelijk zijn een grote ruimte, stabiel internet, beamer en groot scherm. Er is één werknemer met technische vaardigheden, die bij de voorbereiding en op de dag van de voorstelling aanwezig is in het woonzorgcentrum of kinderziekenhuis.
 • Je zet in op de beleving. Dit (nieuwe) publiek op afstand verdient je aandacht even veel als de bezoekers in de zaal. Rol bijvoorbeeld de rode loper uit, scheur hun tickets, verzorg een voorprogramma, en bied hen een drankje aan. Zo betrek je het minder mobiele publiek bij de voorstelling.
 • Kostprijs is € 242 per woonzorgcentrum of ziekenhuis waarnaar je streamt.

Wat doet Cultuurconnect?

 • We capteren en streamen de voorstellingen.
 • We voorzien de unieke link om mee te volgen vanuit het woonzorgcentrum of ziekenhuis.
 • We maken interactie tussen de artiest en het publiek op afstand mogelijk. Tijdens de voorstelling richten de artiesten zich tot het minder mobiele publiek. Zij kunnen op hun beurt vragen stellen aan de artiest. 
 • We maken een gedetailleerd draaiboek met een volledig stappenplan voor een vlotte livestream en gestroomlijnde communicatie.
 • Vóór de livestream organiseren we een infosessie met alle belanghebbende (cultuur- en gemeenschapscentra, woonzorgcentrum en ziekenhuizen) waar we het volledige draaiboek doorlopen en al je vragen beantwoorden.
 • We richten vooraf een teststream in om de infrastructuur bij de woonzorgcentrum of ziekenhuis warm te lopen.
 • Zowel tijdens de teststream als tijdens de eigenlijke livestream fungeren we als centraal aanspreekpunt en directe hulplijn. 
 • We voorzien het nodige promotiemateriaal (flyers, tickets …), digitaal en voor print. Dit kan je gebruiken voor de inkleding en de promotie van de voorstelling in het woonzorgcentrum of het ziekenhuis.

Along comes Mary | 1958 Exposed - Concert *VOLZET*

🎯26.09.2019 om 14u (80 min) - Infosessie op 28.06.2019, 14u (Cultuurconnect, Brussel)
🎪 Livestream vanuit WACCO (Wase cultuurcentra)
🖍 Deze livestream is volzet. Intekenen kan niet meer.


In 1958 stond de wereldtentoonstelling aan de Heizel symbool voor het geloof in vrijheid en vooruitgang. Het trok een massaal publiek dat stomverbaasd was over dingen die we vandaag als vanzelfsprekend beschouwen. Inderdaad … het is alweer 60 jaar geleden. Dit is de perfecte voorstelling voor een ouder publiek om die herinnering van onder het stof te halen. Mary en haar muzikanten brengen de muziek en gewoontes van toen terug tot leven. Een ode aan Expo 58 op een manier zoals alleen Along Comes Mary dat kan. 

Thumbnail

Groezel het Grijsje - Familievoorstelling

🎯27.12.2019 om 15u (80 min) 
🎪 Livestream vanuit hetpaleis (Antwerpen)
🖍 Intekenen kan niet meer.

Een theatervoorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook voor hun ouders en grootouders. Groezel het Grijsje, het levende Radijsje woont in het Oude Knollen-huis. Ze deelt een kamer met een bejaarde Prei en een verlopen blik opgelegde Ananas. Het Radijsje denkt na over vroeger. Over jong zijn, een week geleden. Want radijsjes worden snel oud. En hoe alles spannend is en de dagen zo kort zijn. Wakker worden, op avontuur en - poef - weer tijd om te gaan slapen. Het Radijsje leeft voor twee! Elke dag brengt een groot avontuur, zeven per week, stel je voor! En op het eind van de week danst Groezel het Grijsje in een discotheek. Daar danst ze als geen ander... tot iemand haar in stukken bijt. Lees meer
 

Thumbnail
Auteur
Foto van werknemer

Jotie Boone

Projectmanager