Cultuurconnect coöperatief: cultuurhuizen maken mee het verschil

cc/gc
6
01/10/20
Deel dit artikel:

Cultuurconnect zoekt enthousiaste en betrokken coöperanten om mee de koers te bepalen van de verschillende diensten voor cultuurhuizen: Voor De Show en Livestreaming. Smijt je in de stuurgroep Digitale Cultuurbeleving, de werkgroep Voor De Show of de werkgroep Livestreaming. Samen zorgen we ervoor dat deze diensten nóg beter aangepast zijn aan de verwachtingen en noden van alle cultuurhuizen en het publiek, nu en in de toekomst.

Stuur- en werkgroepen

Jouw cultuurhuis kan in de werkgroep Voor De Show of de werkgroep Livestreaming concreet werken rond deze diensten, om ze beter te maken voor de cultuurhuizen en het publiek. Je geeft inhoudelijke input, helpt mee om nieuwe doelgroepen te bereiken en bepaalt welke aanpassingen prioritair zijn. De stuurgroep Digitale Cultuurbeleving stuurt beide diensten aan op een meer strategisch niveau. De stuur- en werkgroepen voor de Cultuurconnect-diensten voor cultuurhuizen kunnen jouw ervaring, ideeën en enthousiasme goed gebruiken.

Een werkgroep: 

  • denkt inhoudelijk na over het product of de dienst (communicatie, marketing, omkadering, verbeteringen en aanpassingen).
  • beslist mee welke verbeteringen en aanpassingen prioriteit krijgen.

Een stuurgroep:

  • denkt na op strategisch niveau.
  • beslist mee over budget, begroting en beleidslijnen.

Gezocht: enthousiaste cultuurprofessionals

Jij bent een medewerker van een groot, middelgroot of klein cultuurhuis in Vlaanderen of Brussel. Je kijkt steevast over het muurtje van je eigen cultuurhuis en wil graag het algemeen belang behartigen. 

Je engageert je om 2 keer per jaar digitaal of fysiek samen te komen voor de diensten van Cultuurconnect die draaien rond digitale cultuurbeleving, zoals Voor De Show en livestreaming. Digitale communicatie met de stuur- en werkgroepen gebeurt via het coöperatieplatform van Cultuurconnect

Iets voor jou?

Laat het weten vóór 6 november. Vul onderstaand formulier in en vertel kort wat meer over je motivatie: waarom wil je graag deel uitmaken van de stuur- of werkgroep? Welke ervaring breng jij mee? Of welke nieuwe frisse blik? En hou 10 december alvast vrij in je agenda voor de eerste bijeenkomst van de stuurgroep Digitale Cultuurbeleving. 

De deadline voor kandidaatstelling is verstreken.

Per stuur- of werkgroep wordt een 10-tal personen geselecteerd. Voor een evenwichtige samenstelling van elke groep wordt bij de selectie rekening gehouden met de persoonlijke motivatie, de geografische spreiding en de omvang van het cultuurhuis.

Ook de bibliotheken verenigen zich in stuur- en werkgroepen om mee te beslissen over de bibliotheekdiensten van Cultuurconnect. Benieuwd hoe zij het verschil maken? In deze artikels vertellen 3 bibliotheekmedewerkers over hun ervaring met de werkgroep E-boeken, de werkgroep Trefwoorden (centrale bibliotheekcatalogus) en de werkgroep Bibliotheekwebsites.