Terug naar school met De Bib: communiceer jouw digitaal aanbod

Bibliotheken
23/06/22

Het is zover: na een deugddoende vakantie worden de boekentassen en pennenzakken opnieuw bovengehaald. Met deze coole De Bib-postkaart wens je hen een fijne start toe én laat je weten welke handige digitale diensten je bibliotheek in huis heeft om hen het (school)leven makkelijker te maken. 

Een eigen terug-naar-school-kaart van De Bib via Canva

Deelt jouw bib deze postkaart ook graag uit aan leners bij de start van het nieuwe school- of academiejaar? Bewerk en print het kaartje in 4 eenvoudige stappen:

  1. Maak een (gratis) account aan op Canva.
  2. Open het sjabloon van Cultuurconnect.
  3. Pas de tekst, de links en het logo op de kaart aan.
  4. Download het resultaat als "PDF voor print" om de kaart af te drukken bij een (online) drukkerij.

Ook voor je digitale communicatie zijn er Canva-sjablonen:

Doelgroep: scholieren en studenten

Deze postkaart richt zich tot scholieren en studenten. Na een deugddoende vakantie worden de boekentassen en pennenzakken opnieuw bovengehaald. Geef hen deze postkaart mee op de boekenkaftdag in je bib of leg ze aan de balie. Verspreid de digitale visuals via je website, je nieuwsbrief en sociale media. Maar communiceer ook via scholen en andere onderwijsinstanties, gebruik je computer- of studieruimte en alle andere plekken waar kinderen en jongeren vertoeven.

Om leerkrachten en docenten te informeren over de diensten van je bibliotheek, gebruik je dan weer de scholenfolder. Geef deze mee wanneer leerkrachten hun lerarenkaart afhalen of deel deze proactief uit in de scholen uit je netwerk. Meer info over de scholenfolder vind je op het leerplatform.

 

Deel dit artikel: