Video - Zoeken in Gopress, hoe doe je dat?

bib
4
31/01/18
Deel dit artikel:

Gopress is een online persdatabank met artikels uit verschillende Belgische kranten en magazines. Bibliotheekleden hebben overal toegang tot het digitale krantenarchief. Er is een bijzondere toegang voor scholen en educatieve partners van de bib.

Voor de ene is het archief onontgonnen gebied, de ander heeft er meer ervaring mee. Samen met Robrecht Gossaert (BRoeRe) maakten we deze korte video over de zoekfuncties in Gopress. Zo kan je dit product met meer kennis en zelfvertrouwen introduceren bij leerkrachten en andere bibliotheekbezoekers.

Onderzoek van Cultuurconnect wijst uit dat leerkrachten erg geïnteresseerd zijn in het gratis aanbod kranten en tijdschriften uit Gopress, maar vaak kennen ze het product of de weg ernaartoe niet. Het is aan de bibliotheek om leerkrachten wegwijs te maken in het archief. Dit kan door lokale onderwijspartners persoonlijk aan te spreken, of door workshops Gopress te geven in scholen. Meer inspiratie vind je op de Gopress-pagina.

 


Wie zich helemáál wil "smijten" in Gopress, kan zich uitleven met dit document waarin we enkele trucjes oplijstten om geavanceerd te zoeken in het krantenarchief. 

pdf bestandGeavanceerd zoeken in Gopress.pdf (28 kB)

Auteur

Gwenny Vlaemynck

Productmanager Digitale Collecties