Werk jij mee aan het OOO-project?

Bibliotheken
26/10/23

Projectgroep OOO (Opleiding en ondersteuning optimaliseren) zoekt een klankbordgroep van mensen die over opleiding en ondersteuning willen nadenken. Heb jij een neus voor opleidingen, leid jij je collega’s bibliotheekmedewerkers intern op of denk je af en toe "dat kan beter"? Dan wil jij misschien wel ons klankbord zijn.

 

Opleiding geven

Waarom?

In het kader van de projecten van de innovatiekalender wil Cultuurconnect tegelijk inzetten op het optimaliseren van de opleiding en ondersteuning voor bibliotheken.
We merken dat er vragen leven over verschillende diensten, maar dat het opleidings- en ondersteuningsaanbod niet altijd helder is of volstaat. Daarnaast verschillen bibliotheken en bibliotheekmedewerkers natuurlijk onderling van elkaar in de manier waarop ze hulp, opleiding, nood aan kennisuitwisseling hebben of hoe ze willen leren.

Op dit moment brengen we het huidige aanbod (op het leerplatform, via opleidingen digitaal of fysiek,...) en de vragen die we krijgen via servicedesk in kaart en zoeken we mogelijke oplossingen.

In de loop van het project toetsen we graag af of de oplossingen effectief beantwoorden aan de noden van de bibliotheken. Daarom starten we met een klankbordgroep die feedback geeft op de ideeën en waarmee we in nauw contact staan.

 

Planning

 • 23  november 2023 van 14u - 15u30: Tijdens onze eerste bijeenkomst via Teams leggen we onze plannen voor en horen we graag jullie mening.
 • Begin 2024 (Brussel) organiseren we een fysieke bijeenkomst. Nadien verloopt alles digitaal tot eind 2024. 

We mikken op een groep van een zestal personen. 

Stel je kandidaat

Heb jij een neus voor opleidingen, leid jij je collega’s bibliotheekmedewerkers intern op of denk je af en toe "dat kan beter"? En heb je daarover al toffe ideeën? Stel je kandidaat tegen ten laatste 9 november 2023. 

Ja, ik ben graag klankbord!

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

 • 06/10/23
  Stuurgroep op Connect&co
  Bibliotheken

  Eindrapport stuurgroep Digitale Bibliotheek

  De stuurgroep Digitale Bibliotheek deelt graag met jullie het eindrapport digitale strategie en  de resultaten van hun eerste jaar werken: juni 2022 tot juni 2023.
 • 26/10/23
  Leden van de Stuurgroep Digitale Bibliotheek
  Bibliotheken

  Van betere gebruikservaring tot e-inclusie: hoe krijgt de innovatieagenda vorm?

  Hoe stelt de Stuurgroep Digitale Biblitotheek de innovatieagenda precies samen en komen ze tot de gemaakte keuzes? Annemie Arras (bib Bree) en Sara Clauw (bib ARhus Roeselare) lichten graag de werking en hun motivaties toe.