Bepaal mee de koers van digitale kranten (Gopress) en kinderboeken (Fundels)

bib
3
17/09/21
Deel dit artikel:

Enthousiaste bibliotheekprofessionals kunnen zich tot en met 6 oktober kandidaat stellen voor 2 nieuwe werkgroepen: ‘Gopress’ en ‘Fundels’. Heeft jouw bibliotheek de digitale kranten van Gopress of de interactieve kinderboeken van Fundels? Heb je ideeën over hoe deze dienst nog beter kan? Dan verwelkomen we je graag als lid van 1 van deze gloednieuwe werkgroepen! 

JE KANDIDAAT STELLEN VOOR DE WERKGROEP KAN NIET MEER

Wat doet een werkgroep?

Een werkgroep schrijft mee het plan van aanpak van deze diensten. Samen denken we na over hoe de diensten verbeterd kunnen worden. De werkgroep geeft ook feedback op nieuwe communicatie- of marketingcampagnes en doet voorstellen aan de Stuurgroep Digitale Collecties

Een werkgroep komt 1 à 2 keer per jaar bijeen, fysiek (in Brussel) of digitaal. Doorheen het jaar houden we de dialoog open via het coöperatieplatform, bijvoorbeeld om feedback te geven op nieuw promotiemateriaal of om je voorkeur door te geven voor nieuwe Fundels-titels. 

Wie zoeken we?

  • Heb jij goede kennis van deze diensten en de dagelijkse praktijk in de bibliotheek?
  • Heb je inzicht of interesse in de werking van Gopress of Fundels?
  • Word je er warm van om (in groep) te brainstormen over uitdagingen?
  • Biedt jouw bibliotheek Gopress en/of Fundels aan? 

Dan zien we elkaar hopelijk binnenkort op de eerste bijeenkomst van de werkgroep Gopress of Fundels!

Per werkgroep zoeken we een 10-tal bibliotheekprofessionals. Voor een evenwichtige samenstelling van de groepen worden leden geselecteerd op basis van persoonlijke motivatie, geografische spreiding en omvang van de bibliotheek. Je krijgt in de week van 11 oktober een seintje of je erbij bent.

Ook interessant voor jou:

Auteur

Gwenny Vlaemynck

Productmanager Digitale Collecties