Zet online podiumvoorstellingen & lesmateriaal in de kijker

bib
cc/gc
5
07/05/20
Deel dit artikel:

Nu leerkrachten en leerlingen niet meer samen kunnen genieten van podiumkunst in jouw cultuurhuis, komen de online voorstellingen van Podium Aan Huis zeer goed van pas. Een mooi alternatief voor de geannuleerde schoolvoorstellingen. Zet ze in de kijker als online lesmateriaal voor de leerlingen thuis of als lestip wanneer de scholen weer opengaan. 

Podium Aan Huis is een tijdelijk platform met een verzameling van podiumvoorstellingen uit Vlaanderen en Brussel voor jong en oud. Van de meer dan 120 beschikbare voorstellingen, zijn de helft voor families en kinderen. De aangeraden leeftijd staat telkens bij de voorstelling vermeld. 

Zet deze voorstellingen in de kijker bij leerkrachten en directies van scholen in jouw stad of gemeente. Promoot eens een straffe voorstelling met bijpassende opdracht via jouw sociale media of schrijf leerkrachten Woord van kunstacademies aan. Wij maakten alvast een selectie van voorstellingen waarbij je lesmappen en creatieve opdrachten vindt (in de tekst onder de video). 

Voorbeeldtekstjes voor je mails, website of sociale media:

In Ola Pola Potloodgat (BRONKS en het TheaterFestival) komen de kinderen (5+) terecht in een sprookjesachtige wervelwind van zeerovers, piranha’s, krokodillen en olifanten. Pascale Platel en Randi De Vlieghe springen van het ene verhaal in het andere, van droomscène in filmpje in dansje in gevecht. Voorstelling online gekeken? Gebruik de lesmap voor nog meer plezier!

Morgen is het feest in rusthuis De Eglantier. Nerf (Zefiro Torna Ultima Thule) neemt de kinderen (10+) mee in een online verhaal over jeugd en ouderdom, stappen en misstappen, waarheid en verzinsel, over lief en leed. Een indrukwekkend poppenspel omhuld door virtuoos gezang. Laat het verhaal verder gaan in de fijne thuis- of lesopdrachten achteraf.