Zoektocht Schatten van Vlieg in Bibster

bib
10
02/03/21
Deel dit artikel:

Organiseer deze zomer een zoektocht voor Schatten van Vlieg met een kant-en-klaar spel in Bibster Quest. Dit jaar staan de zintuigen centraal met als thema: ‘Zie jij wat ik zie?’. Om er helemaal te kunnen invliegen staat een schat aan extra materiaal voor je klaar: de opdrachtenlijst voor Bibster (door de werkgroep) een leeslijst met boekentips (door Iedereen Leest), een inspiratiegids met voorbeeldopdrachten en campagnebeelden (door publiq).

Het Bibsterspel ontstond in samenwerking met de Aanstokerij en een enthousiast groepje bibliotheekmedewerkers. Begin januari kwamen 9 bibliotheken (Pelt, Bree, Evergem, Nijlen, Beveren, Ninove, Houthalen-Helchteren, Aalst en Kontich) een eerste keer digitaal samen om een Bibsterspel uit te werken voor Schatten van Vlieg. Ze maakten dankbaar gebruik van de leeslijst van Iedereen Leest, vulden die verder aan en lieten hun creatieve brein los op boekenopdrachten en doe-opdrachten. In februari volgden 4 tests bij 2 leeftijdsgroepen. Gezinnen kunnen kiezen om het spel te spelen in Bibster Quest voor 6-8-jarigen of voor 9-12-jarigen. Voor jongere kinderen kan je ook enkele opdrachten hergebruiken.

Publiq biedt je in aanloop naar de zomer heel wat hulpmiddelen en tips om je zoektocht te maken. Met het campagnemateriaal zet je Schatten van Vlieg extra in de kijker. Inschrijven voor Schatten van Vlieg kan tot en met 29 maart.

Proef van het opdrachtenspel, de leeslijst en de inspiratiegids

Leeslijst

Iedereen Leest maakte een lijst met boekentips rond het thema 'kijken' en de werkgroep vulde de lijst verder aan. Ook voor jouw bibliotheek kan deze lijst handig zijn bij het maken van je zoektocht.


Raadpleeg de leeslijst op bibliotheek.be

Heeft jouw bib nog geen abonnement? Teken snel en eenvoudig in op Bibster.