[Podcast] Aan het woord - over leescommunity's

beleid
bib
2
13/11/18
Deel dit artikel:

Cultuurconnect presenteert (tromgeroffel) "Aan het woord", een podcastreeks waarin telkens 2 gasten van binnen of buiten de cultuursector hun licht laten schijnen over een digitaal thema. In onze podcast inspireren wij je, bieden we nieuwe inzichten en geven concrete tips om de digitale werking van je cultuurhuis te boosten. Laat de champagnekurken knallen voor de eerste aflevering van "Aan het woord" over leescommunity's, met Krist Biebauw en Nathalie Deneve van bibliotheek De Krook.

Onze cultuur van taal en lezen verandert fundamenteel. Vandaag lezen we meer gefragmenteerd door het overweldigende digitale aanbod. Tegelijk groeit de drang naar het analoge verhaal. Hoe kan je een klassieke bibliotheekwerking aantrekkelijk houden en tegelijk zoeken naar nieuwe impulsen? Ook Bibliotheek De Krook ervaart de spreidstand tussen digitale trends en de klassieke bibliotheekfunctie. In deze aflevering hoor je hoe zij hiermee omgaan. Online én offline.

Je vindt onze podcast "Aan het woord" op onze website, op Anchor en op elke podcast-app voor Android of iOs. Deze podcast werd opgenomen in de studio van Urgent.fm.

In de komende afleveringen van "Aan het woord"

In de volgende aflevering vragen we Koen Van Bockstal, directeur van het Vlaams Fonds voor de Letteren, en Sylvie Dhaene, directeur van Iedereen Leest, welke (digitale) toekomst zij zien voor het boek en voor lezen.

Hoe ga je als cultuurhuis om met jongeren en diversiteit? In een volgende aflevering geven we hierover het woord aan Peter Van den Eede, programmator van het boekenprogramma Uitgelezen van Vooruit, en Mathieu Charles van het Minderhedenforum.

Samen met techneut en ondernemer Wouter Van den Bosch en futurologe Catherine Van Holder denken we in de laatste aflevering van onze podcastreeks na over de toekomst. Welke evoluties zien zij op ons afkomen? Hoe kan een cultuurhuis hier in de (nabije) toekomst op inspelen?