Recommender heet voortaan Mijn Leestipper

bib
2
28/11/18
Deel dit artikel:

Voor het experiment Recommendation Engine (2016) zochten we een manier om leners gerichte leesinspiratie te bieden. Recommendation Engine werd al snel afgekort tot de werknaam Recommender. Bij de opschaling van dit experiment tot een dienst voor de openbare bibliotheken, was het tijd om de werknaam te vervangen door een nieuwe naam. En die is nu beslist: het wordt "Mijn Leestipper".

De voorbije maanden zochten we samen met Bibliotheek Brugge en BibArt (de partners uit het experiment) een aantrekkelijke, toepasselijke naam voor de Recommender. We schotelden 24 bibliotheekmedewerkers en -bezoekers 8 mogelijke namen voor. Leestipper kwam als winnaar uit de bus. 

statistiek taartdiagram over de gewonnen naam

Net als Mijn Bibliotheek en Mijn Lijsten, wijzen we deze dienst het bezittelijk voornaamwoord “mijn” toe. Omdat een lener niet zomaar willekeurige leessuggesties krijgt, maar aanbevelingen op “mijn” maat, op basis van “mijn” leenhistoriek, “mijn” lezersprofiel en de inhoud van het boek. 
 

Met Mijn Leestipper ontvangen jouw leners aanbevelingen uit de collectie van jouw bib, geselecteerd op basis van inhoud van het boek, leenhistoriek en lezersprofiel. Mijn Leestipper helpt de bib lezersvragen naar een goed boek optimaal opvangen. Niet als aparte app, maar geïntegreerd in de nieuwe bibliotheekwebsites. Zo blijft het herkenbaar, betrouwbaar en geloofwaardig voor de lener.

Jouw bib kan intekenen op Mijn Leestipper vanaf najaar 2019. We houden je op de hoogte via onze nieuwsbrief. Tot binnenkort!

Auteur
Thumbnail

Steven Depuydt

Productmanager