Catalografie en het nieuwe bibliotheeksysteem

bib
3
26/11/18
Deel dit artikel:

Bij de overstap naar het nieuwe, eengemaakte Bibliotheeksysteem, zetten we de volledige Open Vlacc-databank over. Telkens een bibliotheek migreert naar het Bibliotheeksysteem proberen we zoveel mogelijk titels uit het oude systeem te koppelen aan titels uit Open Vlacc op basis van identificerende nummers. Ook bij de aanmaak van nieuwe titels in Wise streven we naar vermijden van ‘dubbels’ en zo veel mogelijk beheer van titels uit Open Vlacc. 

Migratie

Een lokale beschrijving die correspondeert met een Vlacc-beschrijving verdwijnt bij de migratie naar het Bibliotheeksysteem. De exemplaren van de bib hangen we aan de Vlacc-beschrijving. 

Nieuwe exemplaren

Je gebruikt zo veel mogelijk de bestaande beschrijvingen uit het Bibliotheeksysteem. Als er voor een werk nog geen beschrijving bestaat, voer je een nieuwe titel in. Meestal zal een minimale beschrijving volstaan. We werken aan een mechanisme om minimale titels in Open Vlacc op te pikken en te vervolledigen. 

Vanuit een beschrijving in het Bibliotheeksysteem Wise kan je rechtstreeks een ticket aanmaken op onze servicedesk om problemen met een (Vlacc-)record te signaleren.

Bij de proefmigratie konden we bijvoorbeeld rekenen op Bibliotheek Bree voor het toevoegen van identificerende nummers en ander onderhoudswerk op hun lokale beschrijvingen. Resultaat van hun werk? Ruim 87% van de titels koppelden we aan Open Vlacc-titels.

Auteur
Thumbnail

Lisbeth Vandoorne

Productmanager Open Vlacc