Bieblo

stempel opschalingKinderen krijgen leestips die aansluiten bij hun interesses en beschikbaar zijn in de bib

Hoe laat je kinderen het brede aanbod van jouw bib ontdekken? Bieblo geeft kinderen tussen 8 en 11 leesinspiratie en biedt spelenderwijs boeken aan die aansluiten bij hun interesseveld. De toepassing wordt per afnemende bibliotheek gekoppeld aan de catalogus, zodat kinderen die Bieblo gebruiken enkel leestips krijgen van boeken die op dat moment in de bib beschikbaar zijn.

Met de juiste communicatieve aanpak kan je Bieblo bekend maken bij kinderen. Het spel is erg gebruiksvriendelijk. Nadat een speler de leestips op maat ontvangt, kiest hij welk boek of welke boeken hij wil lenen. Ook voor kinderen die met hun klas naar de bib komen, is Bieblo een handige applicatie. Klasbezoeken zijn vaak kort, dus is het een goed idee om ook leerkrachten op voorhand te informeren over de werking en het doel van Bieblo.

In samenwerking met Bibliotheek De Krook en de bibliotheken van Zedelgem en Ninove

En nu?

We ontwikkelen Bieblo momenteel tot een applicatie, bruikbaar voor elke bib. Vanaf oktober 2018 kan je intekenen. 

Indicatieve prijs

We rekenen een jaarlijke licentiekost van €180. Daarbij komt €0,01 per inwoner. Voor een gemeente van 10.000 inwoners komt dit bijvoorbeeld op €280 per jaar.

(Her)Bekijk de presentatie vanop Café Connect

 

Blijf op de hoogte van alle nieuws en updates over Bieblo

Geen zorgen, wij houden ook niet van spam: je ontvangt enkel een e-mail als we iets te vertellen hebben. Door je in te schrijven op onze nieuwsbrief ga je akkoord met onze privacyverklaring en de daarin omschreven verwerking van jouw persoonsgegevens. Uitschrijven is mogelijk op elk moment.