Cultuur zoals je die morgen kan beleven. Maar liefst al vandaag.

Net als iedereen, baant ook de cultuursector zich een weg door het hindernissenparcours van de toenemende digitalisering. Of je nu fan bent van het betere ellebogenwerk, of eerder afwachtend, we gaan er samen voor. En dat zien wij bij Cultuurconnect volledig zitten! Hindernissen? Uitdagingen! Problemen? Kansen! 

Diensten

Veel van onze diensten zijn het resultaat van de noeste arbeid van onderzoekteams, samengesteld uit cultuurprofessionals, externe experten en collega's van het Cultuurconnect-team. BiebloVoor de show, [Jouw stad] Leest, ... Stuk voor stuk ooit succesvolle experimenten, opgeschaald tot dienst voor alle geïnteresseerde lokale cultuuractoren.

In 2016 fuseerden Bibnet en Locus tot Cultuurconnect. De diensten die Bibnet op dat moment in huis had voor openbare bibliotheken, zijn daarmee ook opgenomen in het aanbod van Cultuurconnect. Zo heb je onder andere Open Vlacc, Bibliotheekwebsites, Bibliotheeksysteem en Gopress. Onze product- en servicemanagers werken hard om alle diensten voortdurend te evalueren en optimaliseren.

Een overzicht van onze diensten
 

Thumbnail

Coöperatief bestuursmodel

Jouw cultuurhuis stippelt als copiloot mee de weg uit voor onze diensten. Voor elke dienst wordt een consortiumgroep en een stuurgroep van deelnemers opgericht. De consortiumgroep van een dienst bestaat uit alle deelnemende bibliotheken of cultuurcentra. Zij zetten de strategische lijnen uit. Binnen het consortium kan iedereen zich kandidaat stellen voor de stuurgroep, een - kleinere - groep van geëngageerde deelnemers die de beslissingen van de consortiumgroep voorbereidt en de uitvoering ervan bewaakt. Zo trekt iedereen mee aan de Cultuurconnect-kar.

“Inspelen op digitalisering is een zaak van elk lokaal bestuur en elk cultuurhuis, dus is het logisch dat zij mee onze koers bepalen.” - Herman Lauwers (voorzitter Raad van Bestuur)

Lees meer over ons bestuursmodel

Werken bij Cultuurconnect

Cultuurconnect staat voor digitaal, innovatief, geëngageerd, ondernemend, professioneel, lean & lief. Onze missie? Cultuurinstellingen ondersteunen en begeleiden bij het scherpstellen en waarmaken van hun doelen in de digitale samenleving. 

Momenteel hebben we geen openstaande vacatures.