Cultuur zoals je die morgen kan beleven, maar liefst vandaag al.

Cultuurconnect gaat voor digitale innovatie in kunst en cultuur samen met lokale cultuurhuizen, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven. We ondersteunen Vlaamse gemeenten bij de digitale uitdagingen van hun cultuurbeleid, met klemtoon op openbare bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra. 

Cultuurconnect huist sinds 2024 in de Krook in Gent. We namen onze intrek op de vierde verdieping (boven de bibliotheek), naast onder andere Universiteit Gent en imec. Daarnaast houden we ook een aanvullende plek in Brussel aan, waar de stuurgroep en alle werk- project- en productgroepen kunnen bijeenkomen.

Innovatieagenda voor podiumhuizen en bibliotheken

Welke rol kan je als podiumhuis opnemen in een digitale wereld? Samen met de sector maakte Cultuurconnect een toekomstvisie voor podiumhuizen. 

Daarnaast formuleerde de open stuurgroep podiumhuizen uitdagingen waarop jij kon stemmen en die een plekje krijgen op onze innovatieagenda podiumhuizen. Ontdek op welke speerpunten Cultuurconnect zich de komende twee jaar toelegt.

Naar de innovatieagenda podiumhuizen

Diensten

We hebben diensten voor cultuur- en gemeenschapscentra, zoals Voor De Show en livestreaming, en diensten voor openbare bibliotheken, zoals de bibliotheekwebsites en e-boeken. Veel van deze diensten zijn het resultaat van succesvolle experimenten, zoals Bieblo en [Jouw stad] Leest. Alle diensten worden voortdurend geëvalueerd en geoptimaliseerd samen met de sector.

Een overzicht van de digitale diensten
 

Een Cultuurconnect-collega geeft een folder van Café Connect futuur aan een bezoeker, met bloemen op de achtergrond

Events & opleidingen

Op Connect & co. zijn alle coöperanten welkom om samen na te denken over de toekomst van de bibliotheekdiensten: informeren, beslissen, leren en ontmoeten. Wat Connect & co. is voor de bibliotheken, is Café Connect voor de podiumhuizen. Naast deze 2 grote events bieden we ook opleidingen rond digitale innovatie, vraag-en-antwoordsessies en opleidingen over onze dienstverlening die je kan bijwonen.

Bekijk alle geplande events

Connect & co.

De kracht van samenwerken in een coöperatie

In het coöperatieve bestuursmodel van Cultuurconnect worden de bibliotheken en podiumhuizen als coöperanten nauw betrokken bij de strategische lijnen en praktijk van de dienstverlening. 

 

Werken bij Cultuurconnect

Cultuurconnect staat voor digitaal, innovatief, geëngageerd, lean, ondernemend en professioneel. Onze missie? Cultuurinstellingen ondersteunen en begeleiden bij het scherpstellen en waarmaken van hun doelen in de digitale samenleving. 

  • Cultuurconnect zoekt een Teamcoach Podium. Solliciteren kan tot 21 mei. Bekijk de vacature.
  • Cultuurconnect zoekt een Projectmedewerker Digitaal Podium (voltijds of 80%)/ Solliciteren kan t.e.m. 10 juni. Bekijk de vacature

Dankzij de goedkeuring van onze plannen kunnen we er de komende twee jaar weer tegenaan. We vatten de accenten graag even voor je samen.