Cultuur zoals je die morgen kan beleven, maar liefst vandaag al.

Cultuurconnect gaat voor digitale innovatie in kunst en cultuur samen met lokale cultuurhuizen, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven. We ondersteunen Vlaamse gemeenten bij de digitale uitdagingen van hun cultuurbeleid, met klemtoon op openbare bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra. 

Diensten

We hebben diensten voor cultuur- en gemeenschapscentra, zoals Voor De Show en livestreaming, en diensten voor openbare bibliotheken, zoals de bibliotheekwebsites en e-boeken. Veel van deze diensten zijn het resultaat van succesvolle experimenten, zoals Bieblo en [Jouw stad] Leest. Alle diensten worden voortdurend geëvalueerd en geoptimaliseerd samen met de sector.

Een overzicht van onze diensten
 

Met de co van coöperatief

In het coöperatieve bestuursmodel van Cultuurconnect worden de bibliotheken en cultuurhuizen als coöperanten nauw betrokken bij de strategische lijnen en praktijk van onze dienstverlening. De strategische lijnen van onze diensten worden uiteengezet door stuurgroepen. Vervolgens worden deze strategische lijnen voorgelegd aan alle organisaties die een dienst afnemen (de coöperanten). 

 

Werken bij Cultuurconnect

Cultuurconnect staat voor digitaal, innovatief, geëngageerd, lean, ondernemend en professioneel. Onze missie? Cultuurinstellingen ondersteunen en begeleiden bij het scherpstellen en waarmaken van hun doelen in de digitale samenleving.

Vacatures: