Cultuur zoals je die morgen kan beleven. Maar liefst al vandaag.

Cultuurconnect gaat voor digitale innovatie in kunst en cultuur samen met lokale cultuurhuizen, overheden, technologiespelers en artistieke initiatieven. We ondersteunen Vlaamse gemeenten bij de digitale uitdagingen van hun cultuurbeleid, met klemtoon op openbare bibliotheken, cultuur- en gemeenschapscentra. 

Diensten

Veel van onze diensten zijn het resultaat van succesvolle experimenten zoals Bieblo, Voor de show, [Jouw stad] Leest ... De diensten van het voormalige Bibnet voor openbare bibliotheken, zijn ook opgenomen in het aanbod van Cultuurconnect, zoals onder andere Open Vlacc, Bibliotheekwebsites, Bibliotheeksysteem, Gopress ... Alle diensten worden voortdurend geëvalueerd en geoptimaliseerd.

Een overzicht van onze diensten
 

Coöperatief bestuursmodel

Jouw cultuurhuis stippelt als coöperant mee de weg uit voor onze diensten. De strategische lijnen van onze diensten worden uiteengezet door stuurgroepen. Vervolgens worden deze strategische lijnen voorgelegd aan alle organisaties die een dienst afnemen (de coöperanten). Zo trekt iedereen mee aan de Cultuurconnect-kar.

Lees meer over ons bestuursmodel

Werken bij Cultuurconnect

Cultuurconnect staat voor digitaal, innovatief, geëngageerd, ondernemend, professioneel, lean & lief. Onze missie? Cultuurinstellingen ondersteunen en begeleiden bij het scherpstellen en waarmaken van hun doelen in de digitale samenleving. 

Momenteel hebben we geen openstaande vacatures.