Bibliotheekspel Bibster

Bibliotheken
Beleven

Met Bibster zet je snel een digitaal introductiespel op voor een (klas)groep of een individu in jouw bib. Voor een unieke speelervaring kan je Bibster heel eenvoudig aanpassen aan jouw collectie en gebouw. 

Zo werkt Bibster

Bibster is een betaalbaar, op maat gemaakt platform om uiteenlopende digitale quizzen, zoektochten, klasintroducties en gidsbeurten te maken. Je speelt het vanuit de browser op tablet, smartphone of pc. De standaardspellen kan je makkelijk aanpassen en delen met het netwerk van openbare bibliotheken met een abonnement op Bibster.

Zelf een spel maken 

Bibster heeft 2 verschillende spelvarianten: Bibster Story en Bibster Quest. Van beide varianten bestaat een standaardversie, maar je kan de vragen makkelijk aanpassen of verwijderen, of nieuwe opdrachten toevoegen. Maak je een versie op maat van jouw bib, met de focus op je eigen collectie of op specifieke thema's, zoals de Jeugdboekenmaand, poëzie of mediawijsheid. Je kan de standaardspellen aanpassen voor een specifieke leeftijdsgroep of doelgroep, zoals leerlingen van 10 tot 12 jaar, senioren of anderstaligen. Inspireer andere bibliotheken door sterke opdrachten of spellen te delen. Er ontstaat zo een ruim aanbod aan opdrachten die elke Bibster-bib kan overnemen of aanpassen naar wens.

Bibster Story: voor klasgroepen

Bibster Story is een bibliotheekintroductiespel voor klasgroepen. De standaardversie voor Bibster Story is gemaakt voor het derde graag lager onderwijs. Het spel duurt ongeveer 2 lesuren en wordt begeleid door een bibliotheekmedewerker.

De leerlingen spelen in teams van 2 tot 4 personen en krijgen opdrachten via de computer of tablet. Tijdens het spel leren de spelers de bibliotheek beter kennen: verrassende boeken of dvd’s, de werking van de catalogus, leuke plekken en nog veel meer. De opdrachten kan je linken aan inhoudelijke thema’s. Het team dat de opdrachten het best uitvoert, wint het spel.

Bibster Quest: voor groepen en bezoekers

Bibster Quest is een spel voor groepen of voor individuele bezoekers. Met Bibster Quest maak je zoektochten die je kan spelen met een smartphone of tablet. De spelers gaan in de bib op zoek naar codes en voeren de bijpassende opdrachten uit. Het standaardspel duurt ongeveer 1 uur en is gemaakt voor de eerste graad middelbaar onderwijs.

Bibster is een schot in de roos! Alle kinderen staan versteld dat een uur zo snel om kan zijn. Het werkt gewoon. En de leerkrachten zijn ook content natuurlijk.
Veronique Weijnjes (bib Genk)

Prijs en intekenen

Voor € 306,03 + € 3,0603 per duizend inwoners kan je Bibster onbeperkt spelen. Er zijn standaardversies die je kan aanpassen, maar je kan ook spellen of opdrachten van andere bibliotheken overnemen en aanpassen. Je krijgt eenmalig een halve dag opleiding en je kan rekenen op ondersteuning van onze Servicedesk. 

1 ... 2 ... 3 ... start:

1. Vraag Bibster aan via een mailtje naar info@cultuurconnect.be.
2. Je ontvangt een overeenkomst, die je invult, ondertekent en terugstuurt.
3. Na ontvangst wordt je account binnen de 5 werkdagen geactiveerd. 
Start! Meld je aan op www.bibster.be

De prijs is inclusief btw en wordt jaarlijks berekend o.b.v. het afgeronde inwonersaantal zoals gepubliceerd in het Staatsblad op 31/12 van het voorgaande jaar. Als je intekent betaal je pro rata voor het aantal resterende maanden van het jaar.

Door het aanmaken of vernieuwen van een beheeraccount ga je akkoord met de verwerking en bescherming van je persoonsgegevens zoals omschreven in de privacyverklaring voor beheerders van Cultuurconnect-diensten.

Bereken de kostprijs voor jouw bib:

Leren werken met Bibster

Op het leerplatform van Cultuurconnect vind je alles om te leren werken met Bibster.

Bibster op het leerplatform

Eerste hulp bij Bibster

Voor snelle hulp bel je naar Mediaraven op het nummer 09 277 82 61. Daar kan je met je dringende problemen ook buiten de kantooruren terecht. Voor technische vragen stuur je een mailtje naar bibster@mediaraven.be

 

Bibster is een samenwerking van partners Cultuurconnect, Mediaraven en De Aanstokerij. De ontwikkeling van Bibster is mogelijk dankzij de steun van de Vlaamse overheid.

Heb je vragen of graag meer informatie?

Servicedesk
cultuurconnect.zendesk.com