Online betalen bij de bib

Bibliotheken
Basisinfrastructuur

Telaatgeld en andere transacties worden online afgehandeld op de bibliotheekwebsite. Gebruikers betalen dan met Bancontact of kredietkaart (optioneel). Om gebruik te kunnen maken van deze dienst moet je bibliotheek aangesloten zijn op het bibliotheeksysteem Wise en het bibliotheekwebsiteplatform.

Zo werkt online betalen

Tarieven

WorldLine factureert € 0,21 per betaaltransactie via Bancontact/Payconiq. Daarbovenop kan je eventueel betalingen met kredietkaart toestaan. Voor elke kredietkaarttransactie geldt een vaste kost van € 0,09 + 0,79% van het transactiebedrag. Alle prijzen zijn exclusief btw.

Raamcontract met WorldLine

Deze dienst loopt via een raamcontract van de federale overheid met betaalprovider WorldLine. Jouw bib, stad of gemeente sluit langs die weg rechtstreeks een contract af met WorldLine. Let op: Cultuurconnect is geen contractpartij en staat enkel in voor de technische koppeling met je bibliotheekwebsite en -systeem. Praktische informatie over het raamcontract vind je op de website van de FOD BOSA - DG Digitale Transformatie.

Zonder er reclame voor te maken, vonden al heel wat klanten hun weg naar het online betalen. Betalen wijst zichzelf uit en gaat vlot.
Inger Vermeersch (bib Bredene)

Online betalen in jouw bib

1. Download de bestelbon en de gebruikersovereenkomst.

Lees, vul in en onderteken waar nodig. Je gaat akkoord met de gebruiksvoorwaarden van betaalprovider WorldLine (zie link op de bestelbon) en met de gebruiksvoorwaarden van de FOD BOSA - DG Digitale Transformatie.

Let op: Zet als bedrijfsnaam op de bestelbon de volledige naam van de bib, zodat de technische informatie gekoppeld kan worden aan de juiste bib. De gegevens van Cultuurconnect als technische partij zijn al ingevuld voor jou. Voor administratieve vragen bij de bestelbon of de contractvoorwaarden, contacteer de FOD BoSa.

2. Mail de ingevulde bestelbon naar 3 e-mailadressen:

Onderwerp van je mail is ‘BOSA M1112 - Bestelbon – <klantnaam>’. Binnen de 3 werkdagen valideert Wordline de bestelbon en vraagt je om deze definitief te bevestigen en te ondertekenen.

3. Mail de ondertekende gebruikersovereenkomst naar delphine.duprez@bosa.fgov.be.

4. De dienst wordt geactiveerd van zodra Cultuurconnect de nodige technische gegevens ontvangt. De websitebeheerder of aanvrager in je bib wordt hiervan verwittigd via mail.

Vrouw surft op bibliotheekwebsite.

Basisinfrastructuur Digitale Bibliotheek

De bibliotheekwebsites, Mijn Bibliotheek en online betalen zijn onderdeel van de Basisinfrastructuur Digitale Bibliotheek. Dit is een dienstverlening voor alle Nederlandstalige openbare bibliotheken in Vlaanderen en Brussel voor een optimale ondersteuning in alle aspecten van de digitale werking van de bib.

Ook deze diensten maken deel uit van de Basisinfrastructuur Digitale Bibliotheek:

Bibliotheeksysteem Wise
Een softwaresysteem voor stabiele werkprocessen in de bibliotheek 
Bibliotheekwebsites
Collecties, activiteiten en diensten van de openbare bibliotheek online in de kijker
Open Vlacc Catalografie
Databank met beschrijvingen van materialen voor openbare bibliotheekcollecties
Interbibliothecair leenverkeer (IBL)
Tegen betaling materialen van een andere bibliotheek laten leveren in de eigen bibliotheek
Bestelkoppeling Wise & leveranciers
Eenvoudig bestellingen plaatsen en opvolgen via je bibliotheeksysteem
Wise Analytics
Dashboards voor kerncijfers en statistieken op basis van Wise-data
Online lidmaatschap aanmaken/verlengen
Online lid worden of het lidmaatschap verlengen via Mijn Bibliotheek
API's
Data van de catalogus en Mijn Bibliotheek voor toepassingen op een andere website of app

Heb je vragen of graag meer informatie?

Servicedesk
cultuurconnect.zendesk.com