Bieblo

Bibliotheken
Inspireren

Bieblo is een intuïtief spel dat kinderen tussen 6 en 14 jaar boeken tipt die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. De boeken komen rechtstreeks uit jouw collectie en zijn meteen beschikbaar in de bib. Je kan deze tool testen via een demo die werkt op een fictieve collectie van bib Zonnedorp. 

Zo werkt Bieblo

Voor kinderen van 6 tot 14

De standaardversie geeft boekentips voor kinderen van 6 tot 11 jaar (lagere school). Per bibliotheek of filiaal kan je nu het leeftijdsbereik voor Bieblo optrekken naar boekentips voor kinderen tot 14 jaar. Vraag de wijziging aan voor jouw bibliotheek of filiaal.

Direct beschikbare boekentips op maat

Kinderen geven eerst hun leeftijd op en swipen door illustraties op schermen in de kinderafdeling (pc, tablet of touchscreen). Ze duiden aan welke illustraties (thema's) ze leuk vinden. Op basis van hun leeftijd en de thema's die hen aanspreken krijgen ze boekentips uit de collectie van de bib die ze meteen kunnen uitlenen. De toepassing wordt per bibliotheek gekoppeld aan de catalogus. 

Een overzichtelijke etalage

Voor kinderen is het vaak lastig kiezen uit de rekken. Bieblo geeft hen een ‘smalle’ etalage: hun keuzes leiden tot 8 covers, 8 gevarieerde suggesties. Staat er tussen de 8 leestips geen enkel boek dat hen aanspreekt? Dan kunnen ze de pagina onbeperkt vernieuwen en andere boekentips laten verschijnen. Of gewoon opnieuw beginnen.

Binnen de minuut heb je enkele goede boekentips te pakken. Kinderen vertellen me soms dat ze niet graag lezen, maar vaak hebben ze gewoon het juiste boek nog niet gevonden.
Joris Vanhove (bib Zedelgem)

Prijs en intekenen

Voor  € 152,03 + € 0,008514 per inwoner krijgen jouw jonge leners onbeperkt boekentips via Bieblo in elke vestiging van de bib. Je ontvangt een gratis promotiepakket met aantrekkelijke affiches, een kleurrijke Bieblo-mobiel en vlagjes om in te kleuren. 

Van zodra we de ondertekende overeenkomst ontvangen, activeren we jouw Bieblo en ontvang je het promotiepakket, dat je kan bijbestellen voor je filialen. De prijs is inclusief btw en wordt jaarlijks berekend o.b.v. het inwonersaantal zoals gepubliceerd in het Staatsblad op 31/12 van het voorgaande jaar. Voor een gemeente van 10.000 inwoners komt dit bijvoorbeel

Teken in

Bereken de totale kost voor jouw gemeente of stad: 

Promotie

Op het leerplatform van Cultuurconnect vind je kant-en-klaar promotiemateriaal (affiches, banners, teksten, mobiel, vlaggenlijn) en tips om Bieblo te promoten via alle communicatiekanalen van de bib.

Naar het leerplatform

Heb je vragen of graag meer informatie?

Servicedesk
cultuurconnect.zendesk.com