E-boekenplatform cloudLibrary

Bibliotheken
Digitale collecties

Leners kunnen op een toestel naar keuze 2 boeken lenen, 2 boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden via het e-boekenplatform cloudLibrary. Er is keuze uit ruim 13.500 titels in de collectie. De e-boekendienst wordt aangeboden in samenwerking met Standaard Boekhandel en Bibliotheca.

Zo werkt het uitleenplatform voor e-boeken (cloudLibrary)

Leners kunnen 2 boeken lenen, 2 boeken reserveren en elk boek maximaal 6 weken houden. De boeken verdwijnen vanzelf van het toestel eens de uitleentermijn afloopt. De lener kan het boek altijd vroeger teruggeven.

CloudLibrary-platform

Na de activatie van de e-boekendienst voor je bib, kunnen leners zich aanmelden in cloudLibrary met hun Mijn Bibliotheek-profiel. Ze zoeken, ontlenen en lezen e-boeken via cloudLibrary.

  • via de app 'cloudLibrary by Bibliotheca' op de smartphone of tablet
  • online op het web
  • op een e-reader (via de computer)

Zichtbaarheid in de publiekscatalogus

Bij een zoekopdracht in de online publiekscatalogus zien leners e-boek als materiaalsoort bij de e-boeken uit de collectie, met een link naar het boek in de online versie van cloudLibrary. E-boeken in de publiekscatalogus 

Lenersbijdrage obv abonnementstype in Wise

Als Wise-bibliotheek kan je een bijdrage vragen aan (groepen) leners om de dienst te gebruiken. Je kan de dienst betalend maken voor alle leners of voor bepaalde groepen leners, op basis van abonnementstypes in Wise. Laat weten aan onze servicedesk dat je e-boeken betalend wil aanbieden en denk na over volgende info:

  • de abonnementsnummers uit Wise van de groepen die je eventueel wel nog gratis toegang wil geven tot e-boeken
  • eventueel nieuw(e) abonnementstype(s) die je nodig hebt uit de lijst met abonnementstypes in Wise

Verwittig leners dat je e-boekendienst binnenkort betalend wordt. 

Collectie: voor elk wat wils

Een groep collectievormers uit de bibliotheken selecteert samen met de productgroep E-boeken een kwaliteitsvolle collectie. Die bevat ondertussen zo’n 13.500 titels. Bij de samenstelling houden de collectievormers rekening met de populariteit, betaalbaarheid en de doelgroep volwassenen.

De klemtoon ligt op aantrekkelijke, vlot leesbare fictie (spannende en romantische boeken, literaire romans) en populaire non-fictie voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar (o.a. Engelstalige en Spaanstalige titels). Als het budget het toelaat, voegen we andere doelgroepen, genres of talen toe.

De e-boekendienst bereikt nieuwe doelgroepen en houdt de collectie bereikbaar, ook buiten de openingsuren van de bib.
Bib Wemmel

E-boeken in jouw bib

Teken in voor een vaste kost van € 937,87 + € 207,81 per 1.000 inwoners, voor 3 jaar. Je krijgt hiervoor een totaalpakket van software, collectie en kant-en-klaar communicatiemateriaal voor jouw bibliotheek.

De deelnamekost is inclusief btw en kan geïndexeerd worden, jaarlijks berekend o.b.v. het inwonersaantal zoals gepubliceerd in het Staatsblad op 31/12 van het voorgaande jaar. Cultuurconnect factureert a rato van het aantal maanden dat de dienst effectief kon gebruikt worden door de bibliotheekleden. Het contract loopt in elk geval tot 15 september 2026.

Teken in

Bereken de kostprijs voor jouw gemeente of stad:

Promotie & handleidingen

Op het leerplatform vind je promotiemateriaal in alle maten en vormen, voor al je communicatiekanalen.

Ook alle informatie om te (leren) werken met cloudLibrary (handleidingen in pdf, stappenplan) vind je op het leerplatform van Cultuurconnect.

Heb je vragen of graag meer informatie?

Servicedesk
cultuurconnect.zendesk.com