[Jouw stad] Leest

Bibliotheken
Inspireren

Eén centraal platform voor alles wat in jouw stad of regio leeft op literair vlak: leestips van lokale ambassadeurs, alle events over lezen en literatuur, de leukste leesplekken en andere inspiratie voor lokale lezers. Van collectie naar connectie. 

Zo werkt [Jouw stad] Leest

Sterk merk

[Jouw stad] Leest is een sterk merk dat stadsbreed alles over lezen en leesplezier bundelt. De leescommunity identificeert er zich mee en apprecieert het uitgesproken niet-commerciële, neutrale, lokale karakter ervan. [Jouw stad] Leest omvat de hele leescommunity: iedereen in de stad die graag leest. Het brengt de mensen samen die elkaar voorheen moeilijk of niet vonden, zoals het publiek van de verschillende boekhandels, leners van de bibliotheek, leden van boekenclubs.

Netwerk van ambassadeurs

De stad is de plek bij uitstek voor de kunst van het samen-lezen. Nodig alle literaire spelers uit om mee te bouwen aan dit netwerk. Iedereen is welkom om actief bij te dragen: elke lezer, auteur, boekhandel, bib of uitgeverij. Uiteraard om het lezen te stimuleren in al zijn aspecten, maar ook voor gemeenschapsvorming. Lezen vormt de basis voor ontmoeting, verbinding, begrip en verrijking.

Digitaal platform

Op het digitale platform delen lokale ambassadeurs aanbevelingen: leestips, leesplekken en leesactiviteiten. Via het platform komen ook kleinschalige activiteiten en minder bekend werk op de radar en bereik je ook eens ándere lezers. Lezers kunnen er inspiratie opdoen voor het volgende boek, een fijne leesplek, een leuk evenement. 

Deze steden lezen al

Gent Leest is een merk dat breder gaat dan de bibliotheek, maar de hele stad in beweging brengt. Het zet onze collectie in de kijker, maakt onze activiteiten zichtbaarder en biedt kansen om samen te werken met de lokale literaire sector.
Nathalie De Neve (bibliotheek De Krook)

Prijs en intekenen

Een digitaal platform van [Jouw stad] Leest op maat van jouw stad of regio heb je voor een instapkost van € 6.655 + een jaarlijkse kost van € 5.615,92 + € 0,01182 per inwoner. Voor die prijs krijg je een webplatform op maat, de hosting, servicedesk en onderhoud. 

Dat betekent zo'n € 5000 voor de kleinste steden tot zo'n € 7500 voor de allergrootste regio’s. Met wat overblijft van budget beslissen de deelnemende steden zelf hoe het platform verder wordt uitgebouwd. De deelnamekost is inclusief btw en gaat naar productmanagement, opleiding, gebruikslicentie, hosting, servicedesk en evolutief onderhoud.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van [Jouw stad] Leest voor jouw stad of regio? Annika Buysse (Cultuurconnect) maakt graag tijd voor een vrijblijvend gesprek.

Teken in op [Jouw stad] Leest

Bereken de kost voor jouw stad of regio:

Heb je vragen of graag meer informatie?

Servicedesk
cultuurconnect.zendesk.com