Interactieve kinderboeken (Fundels)

Bibliotheken
Digitale collecties

In het aanbod van Fundels vind je digitale prentenboeken voor kleuters (3 tot 7 jaar) en AVI-leesboeken voor beginnende lezertjes (6 tot 10 jaar). De digitale, interactieve kinderboeken van Fundels vormen een mooie aanvulling op de fysieke boekencollectie van de bibliotheek. 

Zo werken de Fundels interactieve kinderboeken

Uitleenvoorwaarden

Je biedt de kinderboeken van Fundels gratis aan in de bibliotheek op tablets en computers. Leners kunnen doorheen het jaar ook 7 boeken lenen gedurende 4 weken voor thuisgebruik op een eigen apparaat naar keuze. In de vakantieperiodes komen daar wekelijks 2 extra ontleningen bij, met een maximum van 12. De geleende titels kunnen ook offline geraadpleegd worden, bijvoorbeeld op vakantie.

Doelgroep

Bestaande prentenboeken komen tot leven op een interactieve manier voor kinderen tussen 3 en 7 jaar. Het digitale prentenboek omvat een animatie aangevuld met leuke teken-, speel- en doe-activiteiten. Lezers tussen 6 en 10 jaar oefenen op algemene leesvaardigheden, technisch lezen en begrijpend lezen.

RFID

Fundels met RFID-lezers en rugzakjes is een uitdovend model. Het gebruik wordt nog ondersteund maar er kunnen geen nieuwe RFID-lezers meer worden aangekocht. Boekjes kunnen wel nog worden besteld.

Fundels zijn ideaal om peuters boek-minded te maken. Door hun interactief karakter bevorderen ze lezen en creativiteit, dragen bij tot een rijkere taal en woordenschat (ook en vooral voor anderstaligen), en daarbovenop zijn ze ook gewoon leuk. Meer kunnen kinderen en ouders niet wensen, toch?
Paul de Taeye, Bibliotheek Geraardsbergen

Interactieve kinderboeken in jouw bib

Voor € 217,80 + € 0,0242 per inwoner geef je je leners gratis toegang tot het volledige aanbod digitale prentenboeken of AVI-boeken. Wil je beide aanbieden, dan is de bijdrage dus € 435, 60. Leners kunnen zo 7 Fundels lenen gedurende 4 weken op een eigen apparaat, die ze lezen waar en wanneer ze maar willen. Als je intekent, ontvang je een gratis promotiepakket (affiches, flyers, stickers).

Hoe kan je instappen?

1. Meld je aan op de Fundels-bestelsite met je Mijn Bibliotheek-admin. (Wachtwoord vergeten?)
2. Klik op 'naar catalogus' en kies de producten die je wil bestellen. Je krijgt een overzicht van je bestelling en het facturatiebedrag. Bij bestelling aanvaard je de gebruiksvoorwaarden. Lees en download ze onder dit kader.
3. Eens je bestelling bevestigd werd door Cartamundi, ontvang je van ons binnen de 5 dagen de link naar de Fundels-handleidingen.
4. Bezorg ons de bestelbon. Kort na de bevestigingsmail ontvang je de factuur.

De prijs voor een licentie op Fundels is inclusief btw en wordt jaarlijks berekend o.b.v. het afgeronde inwonersaantal zoals gepubliceerd in het Staatsblad op 31/12 van het voorgaande jaar. Het factuurbedrag is pro rata het aantal resterende maanden van het jaar waarin je bestelt. Bestel je in mei, dan betaal je nog voor 7 maanden.

Licenties worden stilzwijgend verlengd op jaarbasis. De facturen voor verlengingen worden in maart van het betreffende jaar toegestuurd. Opzeggen moet je ten laatste op 10 december van het lopende kalenderjaar doen met een mail naar info@cartamundi-digital.com en servicedesk@cultuurconnect.be. Geef bij opzeg van Fundels met RFID-lezers en rugzakjes ook de identificatienummers op de RFID-lezers mee, zodat de juiste lezers gedeactiveerd kunnen worden.

Ga naar de Fundels-bestelsite

Kostprijs en gebruiksvoorwaarden:

Promotie en handleidingen

Op het leerplatform van Cultuurconnect vind je kant-en-klaar promotiemateriaal (affiches, banners, teksten, flyers, kleurplaten, animaties) en tips om Fundels te promoten via alle communicatiekanalen van de bib. Je vindt er promotiemateriaal aangepast aan de verschillende seizoenen, voor een zomer-, lente-, herfst- of wintercampagne. 

Naar het leerplatform

Heb je vragen of graag meer informatie?

Servicedesk
cultuurconnect.zendesk.com