Oostendse boekencommunity lanceert Oostende Leest!

Bibliotheken
05/06/24

Op zondag 2 juni 2024 was het zover: de lancering van Oostende Leest! Een leescommunity die momenteel bestaat uit 80 stadslezers, 108 leestips en 39 leesplekken. Allemaal verzameld op één online platform: Oostende Leest.

Een mooie dag

De dag van de lancering was goed gevuld. Op het programma stond onder andere een heerlijk ontbijt in de bibliotheek en een literaire perfomance door De Letterie, één van de partners van Oostende Leest. Ook ‘De Stoel’ was aanwezig: op twee locaties in Oostende stond een stoel klaar. De eerste twee bezoekers die plaatsnamen in de stoel met hun favoriete boek ontvingen een leuke prijs.

Ik sta echt te popelen om één van de stadslezers te worden. Ik ben dan ook in één van de spannende romans van de bibliotheek gedoken en ik heb na een uurtje al heel wat leeswee.
Sofie Cloet

Enkele impressies

Stadslezer Daniel: "Jullie verdienen, samen met al wie aan de activiteit van zondag 2 juni meewerkte, felicitaties voor de perfecte organisatie! Alles was tot in de puntjes verzorgd, alleen de weergoden waren een beetje afwezig. Ik ben fier om deel uit te maken van de groep van nu al meer dan 80 stadslezers die voor een enthousiaste start zorgden.” 

Sofie Cloet: “Ik sta echt te popelen om één van de stadslezers te worden. Ik ben dan ook in één van de spannende romans van de bibliotheek gedoken en ik heb na een uurtje al heel wat leeswee.”

Schepen van Cultuur: “We moeten naar de toekomst kijken als we Oostende op de kaart willen zetten, samen met alle cultuurpartners van Oostende. Dit platform is een nieuwe stap om de culturele activiteiten van Oostende verder te promoten over Vlaanderen.”

Geniet na en bekijk onderstaand filmpje! 

Leest jouw stad of regio?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van [Jouw stad] Leest voor jouw stad of regio? Annika Buysse (Cultuurconnect) maakt graag tijd voor een vrijblijvend gesprek.

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

 • 14/06/24
  Bibliotheken
  Beleven & inspireren

  Een aanbevelingstool voor jongeren?

  Afgelopen maanden liep Maaike - laatstejaarsstudente 'Informatiebeheer: Bibliotheek en Archief' - stage bij Cultuurconnect en voerde ze onderzoek naar de leesbevordering en leesmotivatie van Young Adults.
 • 24/05/24
  Meisje loopt in de bib en kijkt naar een opdrachtenplaatje van Bibster.
  Bibliotheken
  Beleven & inspireren

  Zoektocht Schatten van Vlieg vanaf juni in Bibster

  Organiseert jouw bibliotheek deze zomer een zoektocht voor Schatten van Vlieg? Dan kan dat opnieuw met een kant-en-klaar spel in Bibster Quest.
 • 15/05/24
  Bibliotheken
  Beleven & inspireren

  Bibster in het nieuw!

  Eind juni is het zover: dan zit Bibster in een volledig nieuw jasje. Heuse make-over? Check! 

Gerelateerde diensten

 • Bibliotheken
  Inspireren

  Bieblo

  Dit intuïtieve spel geeft kinderen tussen 8 en 11 leesinspiratie op maat
 • Bibliotheken
  Inspireren

  Mijn Leestipper

  Volwassen leners ontvangen gepersonaliseerde leestips uit je fictiecollectie.
 • Bibliotheken
  Inspireren

  [Jouw stad] Leest

  Digitaal platform voor de leescommunity in jouw stad of regio.