Leestijd

Stadsverhalen VAN tramreizigers VOOR tramreizigers

 

In 't kort 

Wat doe jij tijdens het wachten op de tram of tijdens de tramrit? Leestijd biedt jou tijd om te lezen. We sturen 10 reporters uit om zich te laten inspireren door een tramrit of een toevallige ontmoeting op de tram. Alle verhalen zijn vanaf 3 oktober te lezen op leestijd.be.

We willen op een doeltreffende manier  tramreizigers in contact te brengen met stadsverhalen.  Zowel offline als online werken we een campagne uit om verschillende doelgroepen te bereiken met verhalen voor en door tramreizigers. Cultuurconnect staat in voor de digitale campagne en onderzoekt hoe Facebook en WhatsApp kanalen kunnen zijn om reizigers te stimuleren te lezen voor, tijdens en na hun tramrit.

Gebruiksvoorwaarden Whatsapp-dienst Leestijd

Wedstrijdreglement Leestijd

Iemand wacht op een tram en leest iets op zijn smartphone©Clem Onojeghuo

Uitdagingen

  • Wachtplekken en wachtmomenten van pendelaars en reizigers verrijken met verhalen uit de stad.
  • Zoeken naar nieuwe manieren om verhalen van mensen uit de stad te verzamelen en te ontsluiten voor een breder publiek.
  • Zoeken naar manieren om de doelgroep toe te leiden naar de stadsverhalen. Kan een digitale campagne helpen en hoe dan?
  • De stad, haar gebruikers en haar verhalen met elkaar verbinden.

Het projectteam

Michaël Vandebril (Boekenstad Antwerpen), Pieter Coolen, Martijn Gys, Freya Van Wijnsberghe en Mieke Vervoort (Stad Antwerpen), Gerardo Salinas en Tine De Pourck (Fiëbre), Sara Logghe, An Vanlierde en Abel-Ruiz Vazquez (Cultuurconnect).


 

 

Projectleider: Sara Logghe