Mijn Bibliotheek app

Verleng sneller en intuïtiever on-the-go.


In 't kort

Een app die fun en intuïtief is, bovendien sneller en eenvoudiger in gebruik dan de website mijn.bibliotheek.be om geleend materiaal te verlengen. De doelgroep? Bibliotheekleden met een smartphone en een MijnBib-Account. Wij werken aan het design gebaseerd op het lean-model waarbij de eindgebruiker centraal staat. Sterk in al zijn eenvoud dus. Waarom een MijnBib app? Logischer zou zijn: waarom niet?
 

MijnBibApp Cultuurconnect


Het projectteam

Jorien Caers (voor de k.ERF-bibliotheken - Balen, Dessel,  Geel, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie) en  Abel Ruiz-Vazquez, Ellen Vanmaele, Johan Mijs en Peter De Keyser (Cultuurconnect).
 

MijnBIbApp Team Cultuurconnect


Uitdaging

Samen onderzoeken we de meerwaarde van de app en testen die intensief uit bij eindgebruikers: hoe gaan zij ermee om?  Zodat we de app zo goed mogelijk kunnen vormgeven. 
 

MijnBibApp schets Cultuurconnect


Ambitie

Het project is pas écht geslaagd indien de eindgebruiker de app zo handig vindt dat hij of zij de website zelfs niet meer gebruikt en de app aanraadt bij vrienden en collega’s. Dan wordt het interessant om dit project op te schalen zodat iedereen kan genieten van een gebruiksvriendelijke verleng-app van de  bib.
 

Hoe het allemaal begon

Jorien Caers pitchte haar idee (voor de k.ERF-bibliotheken -Balen-Dessel-Geel-Laakdal-Meerhout-Mol-Retie), na onze projectoproep midden 2016.

 


 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuws en inspiratie van Cultuurconnect. Uitschrijven kan op elk moment.

Meer info bij
Abel Ruiz-Vazquez
Projectleider IT
02 2131020
0483 382718