Digitaal theaterspel | 'Voor de show'

Een spel voor lager onderwijs, aanpasbaar aan jouw voorstelling

'Voor de show' is een theaterspel voor digibord in de klas om leerlingen te enthousiasmeren voor de komende schoolvoorstelling in het cultuurcentrum. Nooit meer leerlingen in het cultuurcentrum die niet weten wat ze er eigenlijk komen doen.

Tijdens een virtuele wandeling door het cultuurhuis voeren de leerlingen opdrachten uit rond podiumkunsten, theatercodes en de specifieke voorstelling die ze gaan bekijken. Het spel is aanpasbaar naargelang de voorstelling en is modulair in soorten opdrachten.

kindjes teken hun hand op in de klas

Ziet jouw cultuur- of gemeenschapscentrum 'Voor de show' wel zitten?

We lanceren gefaseerd bij de start van seizoen 2019-2020. De eerste cultuurhuizen kunnen intekenen vanaf juni 2019. Wil jouw cultuur- of gemeenschapscentrum er dan graag al bij zijn? Laat het ons weten. Wij houden je op de hoogte!

button voor de show

Hiermee teken je niet definitief in, maar zo krijgen we een beter zicht op hoeveel centra van plan zijn in te tekenen tijdens het eerste seizoen.

Functionaliteiten: Hoe werkt het theaterspel?

Educatieve spelopdrachten

Het spel is aanpasbaar naargelang de voorstelling waarop de leerlingen voorbereid worden. De verschillende educatieve spelopdrachten over podiumkunsten en theatercodes zitten in spelvorm vervat in modules. Daarbij behandelt één module steeds één thema uit de podiumkunsten. Er zijn 4 verschillende thema’s: etiquette, inspiratie, vorm, verhaal. Verscheidene begrippen uit de podiumkunsten krijgen een plekje in de virtuele setting van het theatergebouw, zoals "vestiaire", "coulissen" ...

Virtuele omgeving

Tijdens een virtuele wandeling door het cultuurhuis voeren leerlingen opdrachten uit rond podiumkunsten, theatercodes en de specifieke voorstelling die ze gaan bekijken. De virtuele omgeving is een weergave van een cultuur- of gemeenschapscentrum. De virtuele spelomgeving zal bij de lancering generiek zijn. Tijdens de ontwikkeling bekijken we of het technisch en financieel haalbaar is om je eigen cultuurhuis in de virtuele wereld te laten bouwen, bijvoorbeeld met 360° foto-opnames. Dit kan je dan in een volgende versie van het spel als bijkomende optie en nog te bepalen kost afnemen. 

Aanpasbaar per voorstelling

Het spel is aanpasbaar naargelang de specifieke voorstelling waar de klas naartoe gaat. Bij de lancering in het seizoen 2019-2020 bieden we zoveel mogelijk geprogrammeerde schoolvoorstellingen aan in de applicatie, in samenwerking en in overleg met de centra die intekenen en gezelschappen. 

Prijs

De eerste cultuurhuizen kunnen intekenen in juni 2019. We lanceren bij de start van seizoen 2019-2020.

Er is een jaarlijkse licentiekost voor het gebruik. Voor A-centra bedraagt deze kost € 1.815, B- en C-centra betalen € 1.210, gemeenschapscentra € 968. Alle prijzen zijn inclusief btw. 

Een overzicht van de prijzen (incl. en excl. btw) voor alle types centra:

xlsx bestandBerekeningsmodule Voor de Show.xlsx (52 kB)

 

Overtuigd? Wij horen het graag.

button voor de showHiermee teken je niet definitief in, maar zo krijgen we een beter zicht op hoeveel centra van plan zijn in te tekenen tijdens het eerste seizoen.