Scholenplatform cultuureducatie

Sj1Mr-SU0lhHYm_0YvPGJE5VJ93-zKLO0NtyGfWnCultuurpartners van een stad of regio informeren leerkrachten over het gezamenlijke cultuuraanbod via een website en een gezamenlijke nieuwsbrief

Samen met Cultuurhuis de Warande, publiq en CANONCultuurcel testten we het proefproject www.metdeklasnaarturnhout.be. Dit is een subwebsite binnen cultuurkuur.be om scholen uit de regio Turnhout gerichter aan te spreken over het aanbod van 15 Turnhoutse cultuurpartners. Leerkrachten smaakten de site en de gezamenlijke nieuwsbrief 'Met de klas naar Turnhout', die hen toeleidt naar de website. Dit project toont aan dat een samenwerking tussen cultuurpartners van een stad of regio een gunstig effect heeft op het gebruik van Cultuurkuur.be door leerkrachten.

Voor leerkrachten is het interessant dat ze het gebundelde scholenaanbod van verschillende cultuurpartners op een website kunnen raadplegen. Voor hen is een afbakening volgens stad of regio goed, maar ze appreciëren evenzeer de mogelijkheid om het ruimere Vlaamse aanbod te bekijken. Belangrijker is het om helder te kunnen filteren in het aanbod, vooral volgens onderwijsniveau. Op zo’n website hopen leerkrachten gedetailleerde informatie te vinden, zoals de openingsuren, de contactpersoon van de organisatie of activiteit voor reservatie of meer informatie, een indicatie van de tarieven... De cultuurpartners moeten de informatie die ze invoeren op de website dus regelmatig nakijken en updaten. Verder hebben leerkrachten interesse in een vierjaarlijkse nieuwsbrief van verschillende cultuurpartners samen.

in samenwerking met Cultuurhuis de Warande, publiq en CANONCultuurcel (Cultuurkuur)

En nu?

Dit project vergt nog verder onderzoek alvorens uit te breiden, maar publiq is benieuwd naar jouw feedback. Publiq en CANONCultuurcel onderzoeken of - en hoe - Cultuurkuur.be ook andere steden en regio's kan faciliteren.

(Her)Bekijk de presentatie vanop Café Connect

Meer info bij
Evi Gillard
Projectmanager R&D