Scholenplatform cultuureducatie

Cultuurpartners van een stad of regio informeren leerkrachten over het cultuuraanbod 

Wat hebben we geleerd?

Voor leerkrachten is het interessant dat ze het gebundelde scholenaanbod van verschillende cultuurpartners op een website kunnen raadplegen. Voor hen is een afbakening volgens stad of regio goed, maar ze appreciëren evenzeer de mogelijkheid om het ruimere Vlaamse aanbod te bekijken. Belangrijker is het om helder te kunnen filteren in het aanbod, vooral volgens onderwijsniveau.

Op zo’n website hopen leerkrachten gedetailleerde informatie te vinden, zoals de openingsuren, de contactpersoon van de organisatie of activiteit voor reservatie of meer informatie, een indicatie van de tarieven... De cultuurpartners moeten de informatie die ze invoeren op de website dus regelmatig nakijken en updaten. Verder hebben leerkrachten interesse in een vierjaarlijkse nieuwsbrief van verschillende cultuurpartners samen.

infographic over het project met de learnings grafisch uitgewerkt

Partners

Cultuurhuis de Warande, publiq en CANONCultuurcel (Cultuurkuur)

Geen opschaling door Cultuurconnect

Dit project vergt nog verder onderzoek alvorens uit te breiden, maar publiq is benieuwd naar jouw feedback. Publiq en CANONCultuurcel onderzoeken of - en hoe - Cultuurkuur.be ook andere steden en regio's kan faciliteren.

Heb je vragen of graag meer informatie?

Cultuurconnect_Evi Gillard
Evi Gillard
Teamcoach