Overal makkelijk aanmelden met je Mijn Cultuurconnect-profiel

bib
20/08/20
Deel dit artikel:

Maak jij wel eens gebruik van het Cultuurconnect-leerplatform, het coöperatieplatform, de Mijn Bibliotheek-administratie en/of het bibliotheekwebsiteplatform? Dan wordt aanmelden vanaf 17 september voor jou een pak eenvoudiger met het Mijn Cultuurconnect-profiel. Dat is 1 handig profiel om je aan te melden op verschillende Cultuurconnect-platformen. 

Wat betekent dit voor jou?

Maak je al gebruik van het coöperatieplatform? Dan heb je sowieso al een Mijn Cultuurconnect-profiel en hoef je niks te doen. Alle andere bibliotheekmedewerkers krijgen in september een mailtje van info@cultuurconnect.be met als onderwerp ‘Registreren voor Mijn Cultuurconnect-profiel’. Klik op de link in de mail om je wachtwoord in te stellen. Oude wachtwoorden voor het leerplatform, de MB-admin, het websiteplatform vervallen op dat moment. 

Mijn Bibliotheek-hoofdbeheerders en websitebeheerders ontvangen enkele dagen voor de overschakeling naar de aanmeldprocedure met het Mijn Cultuurconnect-profiel een mailtje met meer informatie. Met vragen kan je steeds terecht bij de servicedesk van Cultuurconnect.

Overzicht: de 6 Cultuurconnect-platformen 

1. Coöperatieplatform

In het coöperatieve model van Cultuurconnect worden de strategische lijnen van de diensten uiteengezet door de deelnemende bibliotheken of cultuurhuizen (coöperanten), verenigd in stuurgroepen en werkgroepen. Als coöperant word je betrokken en geconsulteerd via het coöperatieplatform. Aanmelden kan nu al met je Mijn Cultuurconnect-profiel.

🔗 https://cooperatieplatform.cultuurconnect.be

2. Leerplatform

Hier staat alle nodige informatie om te leren werken met  de Cultuurconnect-diensten waarop jouw bibliotheek is ingetekend. Je vindt er informatie over de dienst, handleidingen, webinars, promotiemateriaal, voorbeeldteksten, stappenplannen en veel meer. Aanmelden vanaf 17 september met het Mijn Cultuurconnect-profiel.

🔗 https://leerplatform.cultuurconnect.be

3. Mijn Bibliotheek-administratie

Hier beheer je de Mijn Bibliotheek-gebruikers en -instellingen voor een goede werking van de Mijn Bibliotheek-functionaliteiten. Of raadpleeg er allerlei statistieken en rapportering over het gebruik van Mijn Bibliotheek, de bibliotheekwebsite en de digitale collecties. Aanmelden vanaf 17 september met het Mijn Cultuurconnect-profiel.

🔗 https://mijn.bibliotheek.be/administratie

4. Bibliotheekwebsiteplatform 

In de backend van de bibliotheekwebsite kan je je website vullen en personaliseren. Je maakt er eigen inhoud aan of kan er kant-en-klare pagina’s overnemen over bv. Mijn Leestipper of e-boeken. Aanmelden vanaf 17 september met het Mijn Cultuurconnect-profiel.

🔗 aanmelden kan via de toegangspagina van jouw eigen bibliotheekwebsite op gemeente.bibliotheek.be/user

5. Bibliotheeksysteem Wise

Dit softwaresysteem zorgt ervoor dat de werkprocessen in de bibliotheek vlot verlopen: bestellen, catalografie, lenersadministratie, uitlenen, financieel beheer en rapportage/statistieken. Aanmelden vanaf 2021 met het Mijn Cultuurconnect-profiel (in onderzoek).

🔗 https://www.cultuurconnect.be/diensten/bibliotheeksysteem

6. Servicedesk

Met alle vragen over of problemen met een van de bovenstaande platformen of andere diensten van Cultuurconnect kan je steeds terecht bij de servicedesk. Aanmelden vanaf 2021 met het Mijn Cultuurconnect-profiel (in onderzoek).

🔗 https://cultuurconnect.zendesk.com

TIP! Voeg de platformen die jij gebruikt toe aan jouw bladwijzers.