5 ideeën voor een virtueel podiumaanbod

Podiumhuizen
24/06/21

Het afgelopen jaar werd er heel wat geëxperimenteerd met een virtueel cultuuraanbod. In focusgroepen met medewerkers van Vlaamse en Brusselse cultuurcentra kwamen we tot 5 mogelijke concepten voor een virtueel podiumaanbod. 1000 Vlamingen en Brusselaars lieten ons weten wat ze van de 5 concepten vinden, de resultaten vind je hieronder!

In de aanloop naar ons jaarlijks event Café Connect Futuur onderzochten we met iVOX bij 1000 Vlamingen en Brusselaars wat zij van de concepten vinden. We verzamelen alle input en beslissen nadien welke ideeën verder meegenomen worden, ook verdienmodellen werken we in een latere fase uit. 

1. Video van de dag

Dit is het favoriete idee van onze respondenten. Zo krijgen ze een overzicht van het aanbod aan voorstellingen in de Vlaamse en Brusselse cultuurcentra. Het kan hen ook helpen om voorstellingen te leren kennen en uit hun comfortzone te treden. Ze vinden het concept nog aantrekkelijker wanneer we de dagelijkse video koppelen aan hun persoonlijke voorkeuren.

2. Voorstelling gemist

Respondenten vinden dit concept fijn omdat ze een online alternatief krijgen voor voorstellingen waar ze tickets voor kochten, maar er niet geraakten. Alsook ook voor uitverkochte voorstellingen. 

3. Einde tournee

Respondenten vinden het een troef dat je online voorstellingen kan bekijken die niet langer in de zalen spelen. Ze zouden het concept gebruiken om klassiekers en oudere voorstellingen te bekijken, als een archief voor podiumvoorstellingen.

4. Portaalsite

De respondenten vonden de grootste meerwaarde van een portaalsite dat zij verschillende digitale voorstellingen op één platform kunnen vinden. Ze vinden een groot aanbod belangrijk en ook de vrijheid om voorstellingen te bekijken waar en wanneer ze willen.

5. Internationale voorstellingen

Dit concept vonden de respondenten het minst interessant. 30,4% is geïnteresseerd omdat ze het fijn vinden toegang te krijgen tot internationale voorstellingen en tot een groter cultuuraanbod. Opnieuw vinden ze het handig om alle voorstellingen op één platform terug te vinden. Er is duidelijk een nood aan één overkoepelend platform waarop virtuele culturele ervaringen gebundeld staan.

Top 3 bij 1000 Vlamingen en Brusselaars

Dit brengt ons tot de volgende top 3 voor de Vlaamse en Brusselse respondenten:

1. Video van de dag
2. Voorstelling gemist
3. Einde tournee

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 07/03/24
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    Poll livestreamaanbod naar zorgcentra 24-25

    In het seizoen 2024-2025 livestreamen we opnieuw samen met cultuurpartners voorstellingen naar zorgcentra uit jouw buurt. Kies mee welke voorstellingen we opnemen in ons livestreamaanbod 24-25.
  • 16/01/24
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    Lode (CC CasinoKoksijde) trok al met Voor De Show naar de 2de kleuterklas

    Lode Demey geeft in Koksijde kleur aan zijn personage "Dr. Bloem". Zo neemt hij kinderen mee in de educatieve omkadering van de school- en familievoorstellingen in het cultuurcentrum .
  • 11/01/24
    Bibliotheken
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    Plannen voor een leer- en innovatiehub digitale transformatie voor cultuur

    Cultuurconnect start met een proefperiode van twee jaar voor de oprichting van een leer- en innovatiehub digitale transformatie.

Gerelateerde diensten

  • Podiumhuizen
    Beleven

    Livestreaming

    Een zorgpubliek op afstand volgt live voorstellingen vanuit het cultuurhuis.
  • Podiumhuizen
    Beleven

    Theaterspel Voor De Show

    Een virtuele tour door het cultuurhuis met opdrachten rond de komende schoolvoorstelling.