Lancering website Kinderstreken met gedeeld ticketingsysteem in regio ZENDER

10/11/23

Vanaf deze week hebben ouders en andere liefhebbers van het familieaanbod in de regio ZENDER (Pajottenland & Zennevallei) toegang tot alle informatie en tickets voor familietheater en films op één handige vernieuwde site: www.kinderstreken.be. Onze gedeelde ticketingoplossing Digitaal Podium maakt een gezamenlijke ticketverkoop eenvoudiger, verhoogt het gebruiksgemak voor de bezoeker en versterkt de samenwerking tussen de huizen. Met een speciale actie voerden de podiumhuizen van regio ZENDER deze week campagne aan de scholen in hun buurt.

Familietheater en -films zijn een geliefd uitstapje bij gezinnen, maar het plannen ervan kan soms een uitdaging zijn. Verspreide informatie, verschillende verkooppunten en lange zoektochten kunnen het proces bemoeilijken. www.kinderstreken.be is speciaal ontworpen om deze problemen op te lossen en ouders te helpen om kindvriendelijke culturele evenementen in de regio ZENDER te vinden.

De website is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en biedt een schat aan informatie over aankomende familietheater- en filmvoorstellingen.

De website zorgt voor heel wat voordelen:

 • Gecentraliseerde Informatie: Gebruikers kunnen eenvoudig door de uitgebreide kalender van kindertheater- en filmvoorstellingen bladeren, inclusief beschrijvingen, datums, tijden en locaties.
 • Online Ticketverkoop: Tickets van diverse huizen kunnen tegelijk en direct via de website worden aangeschaft, waardoor ouders kostbare tijd besparen.
 • Filteropties: Ouders kunnen filteren op leeftijdsgroep, genre en locatie, zodat ze snel de meest geschikte evenementen voor hun kinderen kunnen vinden.
 • Nieuws en Updates: De website biedt ook nieuws, artikelen en updates over de nieuwste familietheater- en filmproducties in de regio.
   
Voor ons is het een grote vooruitgang. We hebben nu één ticketingsysteem in de regio. We hoeven niet meer te werken met contingenten of bepaalde rijen te blokkeren voor een voorstelling.
Loes De Dobbeleer, CC 't Vondel (Halle)

Digitaal Podium: gedeelde ticketingoplossing

Samen met 3 pilootgroepen in stad Gent, regio Zuidwest en ZENDER werkt Cultuurconnect aan de implementatie van een digitale basisinfrastructuur op maat van de huizen. Digitaal Podium biedt podiumhuizen een gedeelde ticketingoplossing met website-integratie en gaat volop voor meer gebruiksvriendelijkheid voor zowel de huizen die samenwerken als voor de cultuurbezoekers van de huizen. De website kinderstreken.be is een van de toepassingen als hefboom voor samenwerking in een stad of regio of een groep van cultuurhuizen met een gedeelde ambitie. 

Lees meer

Sfeerbeelden van lancering en bekendmaking aan de scholen

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

 • 25/03/24
  Podiumhuizen
  Digitale basisinfrastructuur
  Digitale collecties
  Beleven & inspireren

  Jaaroverzicht: wat betekenden onze diensten voor jouw podiumhuis in 2023?

  De Cultuurconnect-diensten voor podiumhuizen in 2023 in cijfers.
 • 18/03/24
  Podiumhuizen
  Digitale basisinfrastructuur

  Digitaal Podium: bevraging 2de fase evaluatieonderzoek

  In een tweede fase (nog tot 9 april) bevraagt het onderzoeksbureau iO of het gedeeld ticketingsysteem van Digitaal Podium voldoet aan de behoeften van een bredere doelgroep van podiumhuizen.
 • 16/02/24
  Podiumhuizen
  Digitale basisinfrastructuur

  Digitaal Podium: positieve evaluatie voor pilootproject

  Afgelopen week kreeg het pilootproject Digitaal Podium een positieve evaluatie voor de eerste fase van het onderzoek door het extern bureau iO. Op naar fase 2 van het evaluatieonderzoek!

Gerelateerde diensten

 • Podiumhuizen
  Basisinfrastructuur

  Digitaal Podium

  Piloottraject digitale basisinfrastructuur voor kunst- en cultuurhuizen.