Lancering website Kinderstreken met gedeeld ticketingsysteem in regio ZENDER

10/11/23

Vanaf deze week hebben ouders en andere liefhebbers van het familieaanbod in de regio ZENDER (Pajottenland & Zennevallei) toegang tot alle informatie en tickets voor familietheater en films op één handige vernieuwde site: www.kinderstreken.be. Onze gedeelde ticketingoplossing Digitaal Podium maakt een gezamenlijke ticketverkoop eenvoudiger, verhoogt het gebruiksgemak voor de bezoeker en versterkt de samenwerking tussen de huizen. Met een speciale actie voerden de podiumhuizen van regio ZENDER deze week campagne aan de scholen in hun buurt.

Familietheater en -films zijn een geliefd uitstapje bij gezinnen, maar het plannen ervan kan soms een uitdaging zijn. Verspreide informatie, verschillende verkooppunten en lange zoektochten kunnen het proces bemoeilijken. www.kinderstreken.be is speciaal ontworpen om deze problemen op te lossen en ouders te helpen om kindvriendelijke culturele evenementen in de regio ZENDER te vinden.

De website is ontworpen met het oog op gebruiksgemak en biedt een schat aan informatie over aankomende familietheater- en filmvoorstellingen.

De website zorgt voor heel wat voordelen:

 • Gecentraliseerde Informatie: Gebruikers kunnen eenvoudig door de uitgebreide kalender van kindertheater- en filmvoorstellingen bladeren, inclusief beschrijvingen, datums, tijden en locaties.
 • Online Ticketverkoop: Tickets van diverse huizen kunnen tegelijk en direct via de website worden aangeschaft, waardoor ouders kostbare tijd besparen.
 • Filteropties: Ouders kunnen filteren op leeftijdsgroep, genre en locatie, zodat ze snel de meest geschikte evenementen voor hun kinderen kunnen vinden.
 • Nieuws en Updates: De website biedt ook nieuws, artikelen en updates over de nieuwste familietheater- en filmproducties in de regio.
   
Voor ons is het een grote vooruitgang. We hebben nu één ticketingsysteem in de regio. We hoeven niet meer te werken met contingenten of bepaalde rijen te blokkeren voor een voorstelling.
Loes De Dobbeleer, CC 't Vondel (Halle)

Digitaal Podium: gedeelde ticketingoplossing

Samen met 3 pilootgroepen in stad Gent, regio Zuidwest en ZENDER werkt Cultuurconnect aan de implementatie van een digitale basisinfrastructuur op maat van de huizen. Digitaal Podium biedt podiumhuizen een gedeelde ticketingoplossing met website-integratie en gaat volop voor meer gebruiksvriendelijkheid voor zowel de huizen die samenwerken als voor de cultuurbezoekers van de huizen. De website kinderstreken.be is een van de toepassingen als hefboom voor samenwerking in een stad of regio of een groep van cultuurhuizen met een gedeelde ambitie. 

Lees meer

Sfeerbeelden van lancering en bekendmaking aan de scholen

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

 • 15/11/23
  Podiumhuizen
  Digitale basisinfrastructuur
  Digitale collecties
  Beleven & inspireren

  Poll: innovatieagenda podiumhuizen '24-'25

  Met welke digitale uitdagingen moet Cultuurconnect de komende twee jaar aan de slag om podiumhuizen te ondersteunen? Bepaal mee onze innovatieagenda. Vul de poll in vóór 9 december.
 • 05/07/23
  Podiumhuizen
  Digitale basisinfrastructuur

  Bea Vansteelandt (Zender) en Caro Renckens (vzw de Rand) over de meerwaarde van een gedeeld ticketingsysteem

  Dit jaar implementeren 3 clusters van podiumhuizen een nieuw gedeeld ticketingsysteem binnen het pilootproject Digitaal Podium. Hoe zien Bea en Caro de concrete meerwaarde van dit ticketingsysteem?
 • 28/06/23
  Podiumhuizen
  Digitale basisinfrastructuur
  Beleven & inspireren

  Dit was Café connect futuur

  Heerlijk was het om met 150 cultuurcollega's het cultuurseizoen af te sluiten en de zomer af te trappen op onze jaarlijkse bijeenkomst Café connect futuur! Geniet mee van een terugblik in woord en beeld.

Gerelateerde diensten

 • Podiumhuizen
  Basisinfrastructuur

  Digitaal Podium

  Piloottraject digitale basisinfrastructuur voor kunst- en cultuurhuizen.