Regionale cultuurmarketing met Video van de dag in Cultuurtuin WAAS

Podiumhuizen
27/06/22

Video van de dag is een gloednieuwe website voor culturele curieuzeneuzen. Op dit tijdelijk digitaal platform krijgen mensen via een dagelijkse prikkelende video over theater, muziek of dans een voorsmaakje van een podiumvoorstelling die dit najaar te zien is in een cultuurhuis van Cultuurtuin WAAS. Bij de video vind je meer info over de makers, de voorstelling zelf en de ticketverkoop. Van 1 tot en met 14 juli krijgt het publiek deze video’s in hun mailbox. 

Samen sterk: bovenlokale cultuurmarketing versterkt lokale huizen

Met dit project willen de cultuurhuizen podiumkunsten dichter bij de mensen brengen, publiek toeleiden naar de najaarsprogrammatie en een nieuw publiek bereiken.

“Wij hopen met het experiment ons trouw publiek terug in de zaal te krijgen, want een groot deel hiervan heeft post corona afgehaakt. Anderzijds willen we met deze vernieuwende vorm van communicatie inzetten op publieksvernieuwing. We denken dat video’s jongeren meer aanspreken dan tekst. Het onderzoek van Cultuurconnect laat ons toe om te experimenteren met nieuwe vormen van communicatie”, zegt Pieter Malengier van Muziekclub t’Ey in Belsele.

De vier huizen werken al samen rond hun programmatie en proberen het publiek in de regio een divers en kwaliteitsvol cultuuraanbod aan te bieden. Dit project versterkt hun partnerschap.

Maya Trienpont van GC De Route: “De website kan fungeren als een kwaliteitslabel: jongere bezoekers zijn minder honkvast en kiezen voorstellingen op basis van interesse en minder op basis van locatie. De voorstellingen die in Video van de dag verschijnen zijn zorgvuldig geselecteerd door de deelnemende cultuurhuizen. Het publiek kan erop vertrouwen dat het aanbod kwaliteitsvol is en we voor meer variatie kunnen zorgen”.

Met deze vernieuwende vorm van communicatie focussen we ook op publieksvernieuwing. We denken dat video’s jongeren meer aanspreken dan tekst.
Pieter Malengier, Muziekclub t’Ey in Belsele

Video van de dag is een onderzoeksproject van Cultuurconnect in samenwerking met vier cultuurhuizen uit Cultuurtuin WAAS: Cultuurcentrum Lokeren, Ontmoetingscentrum 't Waaigat, Gemeenschapscentrum De Route, Muziekclub 't Ey. Ook podiumkunstenorganisaties werken mee aan Video van de dag. 

Lees meer over Video van de dag

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

 • 03/05/24
  Podiumhuizen
  Beleven & inspireren

  In The Metamovie vervagen de grenzen tussen film, game en theater

  Beleef de immersieve ervaring “Alien Rescue”, een bijzondere mix van een science-fiction film, VR-game en theater. Op 17 en 19 mei in KASKcinema in Gent en later dit jaar op het For Real festival in Oostende.
 • 25/04/24
  Podiumhuizen
  Digitale basisinfrastructuur
  Digitale collecties
  Beleven & inspireren

  [Vacature] Teamcoach Podium

  Heb jij een passie voor wat nieuwe technologie podiumhuizen te bieden heeft? Ben je een kei in positieve energie mobiliseren? Dan ben jij misschien de gedreven teamcoach die we zoeken!
 • 29/03/24
  Podiumhuizen
  Beleven & inspireren

  25 cultuurpartners brengen SING! voor jong & oud via livestream naar 70 zorgcentra

  Dankzij livestreaming van het concert konden de bewoners van een 70-tal zorgcentra deelnemen aan deze unieke intergenerationele culturele ervaring.

Gerelateerde diensten

 • Podiumhuizen
  Beleven

  Livestreaming

  Een zorgpubliek op afstand volgt live voorstellingen vanuit het cultuurhuis.
 • Podiumhuizen
  Beleven

  Theaterspel Voor De Show

  Een virtuele tour door het cultuurhuis met opdrachten rond de komende schoolvoorstelling.