Aanbod Daisy-online van Luisterpunt

Bibliotheken
Digitale collecties

Luisterpuntbibliotheek biedt toegang tot meer dan 50.000 Daisy-online of ingelezen boeken. Mensen met een leesbeperking (een visuele, motorische en/of verstandelijke beperking, dyslexie, neurodivergentie, ...) die lid zijn van Luisterpunt kunnen zich aanmelden en Daisy-luisterboeken online lezen. Ze kunnen de boeken streamen en downloaden.

Terug naar de innovatieagenda.

Copyright: © Luisterpuntbibliotheek

Naar een nauwere digitale samenwerking met de openbare bibliotheken

Luisterpunt werkt al samen met de meeste openbare bibliotheken voor het uitlenen van fysieke Daisy-schijfjes. De digitale Daisy-online-versie van hun collectie is nog niet geïntegreerd met diensten van de lokale openbare bibliotheken en dit komt de promotie en het gebruiksgemak niet ten goede.

Cultuurconnect wil samen met Luisterpunt onderzoeken of we Daisy-online ook kunnen aanbieden als een digitale collectie van de openbare bibliotheek. Daisy-online blijft wel enkel toegankelijk voor mensen met een leesbeperking.

Het plan

Cultuurconnect en Luisterpunt zullen samen een projectplan uitwerken en op zoek gaan naar pilootbibliotheken die een voortrekkersrol in het project kunnen nemen in het testen, de promotie en de e-inclusieve dienstverlening voor gebruikers met een leesbeperking. Om dit op een gebruiksvriendelijke manier mogelijk te maken moeten de Luisterpunt- en Cultuurconnect-platformen zoals Mijn Luisterpunt, Mijn Bibliotheek en de Bibliotheekwebsites aangepast worden.