Coronavrije arcadehallen in CC Nova (Wetteren)

Podiumhuizen
24/11/20

In oktober organiseerden CC Nova (Wetteren) en de bibliotheek van Wetteren samen de eerste editie van het festival Iets Digitaal, rond digitale cultuurbeleving. Op het programma stonden onder andere de mobiele arcadehallen van Cultuurconnect - uiteraard in een coronaproofe opstelling. Maud van bib Wetteren aan het woord over hun aanpak en het resultaat.

Coronamaatregelen

Maud: “Door de coronacrisis werkten we in 2 tijdsblokken van 1u20 met tussenin tijd om alles te ontsmetten. Het festival is gratis, maar door corona vroegen we wel om vooraf in te schrijven. Per tijdsblok was er plaats voor maximaal 40 bezoekers. Dit stoorde niet: mensen vonden het fijn dat het geen overrompeling was en ze niet moesten aanschuiven bij de verschillende installaties.”

“We brachten het publiek via de website, Facebook en mail op de hoogte van de maatregelen rond bijvoorbeeld mondmaskers, handgel en ontsmettingsmiddelen. We zorgden dat er tijdens het festival voldoende personeel en vrijwilligers waren om alles in de gaten te houden. Overal hingen affiches bij over de geldende maatregelen en stond er middel om zelf te ontsmetten. Wij gingen zelf natuurlijk ook rond om te ontsmetten.”

Het programma

Maud: “Er zijn steeds meer initiatieven rond digitale cultuurbeleving. We vonden inspiratie bij het ENTR-festival van bib Dendermonde en gingen op zoek naar interessante installaties voor ons festival. Uiteindelijk programmeerden we onder andere de arcadegames van Cultuurconnect, een Lezer-letterregen, een silent disco. Het volledige programma staat op onze website."

“De arcadehallen waren zeer populair bij klein en groot. Je hebt geen handleiding nodig, mensen zijn er direct mee weg. Het was een van de installaties waar altijd mensen stonden, het trekt echt aan. Het stond ook mooi opgesteld, zo in de foyer. Ondertussen hebben we ze al geboekt voor de volgende editie. Dan is er hopelijk geen sprake meer van corona en kunnen we de hallen wat langer opstellen in het café of in de bib.”

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 25/04/24
    Podiumhuizen
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    [Vacature] Teamcoach Podium

    Heb jij een passie voor wat nieuwe technologie podiumhuizen te bieden heeft? Ben je een kei in positieve energie mobiliseren? Dan ben jij misschien de gedreven teamcoach die we zoeken!
  • 29/03/24
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    25 cultuurpartners brengen SING! voor jong & oud via livestream naar 70 zorgcentra

    Dankzij livestreaming van het concert konden de bewoners van een 70-tal zorgcentra deelnemen aan deze unieke intergenerationele culturele ervaring.
  • 28/03/24
    Bibliotheken
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    Bert Vermeulen en Eline Swinnen: full speed met de werkgroep Talkpoeder

    Bert (bib Waregem) en Eline (CC Adelberg) experimenteren via de werkgroep met sprekers, onderwerpen, formats, prijszetting ... voor de online talks van Talkpoeder. Zij vertellen hoe het project er kwam.

Gerelateerde diensten

  • Podiumhuizen
    Beleven

    Livestreaming

    Een zorgpubliek op afstand volgt live voorstellingen vanuit het cultuurhuis.
  • Podiumhuizen
    Beleven

    Theaterspel Voor De Show

    Een virtuele tour door het cultuurhuis met opdrachten rond de komende schoolvoorstelling.