Coronavrije arcadehallen in CC Nova (Wetteren)

bib
cc/gc
5
24/11/20
Deel dit artikel:

In oktober organiseerden CC Nova (Wetteren) en de bibliotheek van Wetteren samen de eerste editie van het festival Iets Digitaal, rond digitale cultuurbeleving. Op het programma stonden onder andere de mobiele arcadehallen van Cultuurconnect - uiteraard in een coronaproofe opstelling. Maud van bib Wetteren aan het woord over hun aanpak en het resultaat.

Coronamaatregelen

Maud: “Door de coronacrisis werkten we in 2 tijdsblokken van 1u20 met tussenin tijd om alles te ontsmetten. Het festival is gratis, maar door corona vroegen we wel om vooraf in te schrijven. Per tijdsblok was er plaats voor maximaal 40 bezoekers. Dit stoorde niet: mensen vonden het fijn dat het geen overrompeling was en ze niet moesten aanschuiven bij de verschillende installaties.”

“We brachten het publiek via de website, Facebook en mail op de hoogte van de maatregelen rond bijvoorbeeld mondmaskers, handgel en ontsmettingsmiddelen. We zorgden dat er tijdens het festival voldoende personeel en vrijwilligers waren om alles in de gaten te houden. Overal hingen affiches bij over de geldende maatregelen en stond er middel om zelf te ontsmetten. Wij gingen zelf natuurlijk ook rond om te ontsmetten.”

Het programma

Maud: “Er zijn steeds meer initiatieven rond digitale cultuurbeleving. We vonden inspiratie bij het ENTR-festival van bib Dendermonde en gingen op zoek naar interessante installaties voor ons festival. Uiteindelijk programmeerden we onder andere de arcadegames van Cultuurconnect, een Lezer-letterregen, een silent disco. Het volledige programma staat op onze website."

“De arcadehallen waren zeer populair bij klein en groot. Je hebt geen handleiding nodig, mensen zijn er direct mee weg. Het was een van de installaties waar altijd mensen stonden, het trekt echt aan. Het stond ook mooi opgesteld, zo in de foyer. Ondertussen hebben we ze al geboekt voor de volgende editie. Dan is er hopelijk geen sprake meer van corona en kunnen we de hallen wat langer opstellen in het café of in de bib.”

Mobiele arcadehallen & corona

Bij de arcadehallen zit nu een handleiding met tips over hoe je de hallen coronavrij kan houden. Heb je nog extra advies nodig of heb je vragen? Onze servicedesk helpt je graag of brengt je in contact met bibliotheken en cultuurhuizen die hier ervaring mee hebben. Toch liever op veilig spelen? Je kan de arcadehallen nu ook al boeken voor volgend jaar.

Boek nu