Cultuurconnect Magazine 2022

Bibliotheken
Podiumhuizen
11/03/22

Lees het hier digitaal: de 5de editie van het Cultuurconnect Magazine. Blik mee terug en vooruit op de dienstverlening en experimenten van Cultuurconnect. De laatste provinciale bibliotheeksystemen schakelden over naar het eengemaakte systeem (Wise) en de laatste losse bibliotheken stappen dit jaar in. 

Ook voor de podiumhuizen gingen 2 gemotiveerde pilootgroepen van stad Gent en regio Zuidwest samen met ons de uitdaging aan voor een vernieuwende basisinfrastructuur op maat. En verder blijven we ook dit jaar experimenteren en onze bestaande dienstverlening optimaliseren en innoveren. Veel leesplezier!
 

2021 was een jaar van onzekerheid, van herdenken en jezelf heruitvinden, van de moed erin houden en ondanks alles blijven gaan. Net als veel sectoren bracht het ook de cultuursector nog meer in een digitale stroomversnelling, met team Cultuurconnect paraat om te ondersteunen, cocreëren en innoveren.

Het voorbije jaar schakelden de laatste provinciale bibliotheeksystemen over naar het eengemaakte systeem (Wise). In 2022 volgt nog een aantal losse bibliotheken en dan heeft de Vlaamse bibliotheeksector officieel een van de meest innovatieve en ambitieuze basisinfrastructuren ter wereld. Een verwezenlijking die alleen maar kon slagen door de vlotte samenwerking de voorbije jaren met talloze enthousiaste bibliotheekprofessionals.

Ook voor de podiumhuizen bouwt Cultuurconnect aan een vernieuwende basisinfrastructuur op maat van de sector. In 2021 gingen de 2 gemotiveerde pilootgroepen van stad Gent en regio Zuidwest samen met ons de uitdaging aan, overtuigd van het belang en de relevantie van het project, dat we Digitaal Podium hebben gedoopt.

Ons goede voornemen voor 2022? Optimaliseren, innoveren en transformeren. Onze bestaande dienstverlening voortdurend optimaliseren is en blijft essentieel. Een degelijke, goed onderhouden basis vormt het fundament voor meer samenwerking en vernieuwing. Bij innovatieve projecten zetten we de klant centraal, zoals bij de projecten van het vernieuwingstraject bibliotheekdiensten, met propere data als motor. Samen met de stuurgroepen en de deelnemers van de opleiding Digitale Leiders (september 22) hertekenen we de missie, visie en strategie van organisaties, om de noodzakelijke digitale transformatie versterkt in te zetten.

Ook het komende jaar streven we naar een duurzame en complete digitale dienstverlening met zo veel mogelijk positieve impact op de samenleving. Door schaalvergroting hebben grote én kleine organisaties de kans om mee in beweging te komen, en krijgen ze meer ademruimte om te investeren in kerntaken. Samen met jouw organisatie zorgen we ervoor dat de cultuursector meer dan ooit klaar is voor wat de toekomst brengt. Today is the tomorrow you worried about yesterday!

Deel dit artikel: