Dit was schooljaar 21-22: Voor De Show in cijfers

Podiumhuizen
21/11/22

Het nieuwe schooljaar is ondertussen niet meer zo heel nieuw en de schoolvoorstellingen draaien op volle toeren. Tussen alle drukte door blikken we even terug naar vorig schooljaar 21-22. Het eerste seizoen dat Voor De Show (buiten een korte coronapauze in december) eindelijk volle bak gespeeld werd in de Vlaamse en Brusselse scholen. En, wat hebben we geleerd, juf? Dat Voor De Show een mooie start nam! Het werd maar liefst 259 keer gespeeld in 157 verschillende scholen, aangeboden door 44 cultuurhuizen. Ondertussen tekenden 58 huizen in op Voor De Show.

Voor De Show komt in elk leerjaar aan bod, met het 2de leerjaar op de eerste en het 4de leerjaar op de tweede plaats. In de derde graad wordt dit net iets minder gespeeld, maar dat heeft vooral te maken met het lager aantal geprogrammeerde schoolvoorstellingen voor het 5e en 6de leerjaar.

Voor De Show_quote Juf Lieve

Juf Lieve De Haes, Sint-Annaschool, Baal

De ‘etiquette’-opdrachten en de ‘thema’-spelopdrachten waren het populairst. De korte etiquette-opdracht is er bijna altijd bij, zelfs in het zesde leerjaar. Zo leren de kinderen op een speelse manier over theatercodes.

Voor De Show Juf Nancy Lemmens-Groeituin Heist-op-den-Berg

- Juf Nancy Lemmens, De Groeituin, Heist-op-den-Berg

Tot slot krijg je nog de TOP 5 van de meest gespeelde schoolvoorstellingen:

  1. Quinnie & Quin - Leue (20 keer gespeeld)
  2. De Grote Reis van Meneer Beer - Theater Tieret (18 keer gespeeld)
  3. MOENIEWORRIENIE - Collectief Verlof vzw (17 keer gespeeld)
  4. WARS - Tal en Thee (14 keer gespeeld)
  5. Figure it out - Thalita De Decker en co & Killie Billie - Theater FroeFroe (elk 13 keer gespeeld)

Jouw cijfers

Wist je dat je ook zelf een gepersonaliseerde rapportering over het gebruik van Voor De Show voor jouw cultuurhuis of gezelschap kan raadplegen in de applicatie? Meld je aan, klik bovenaan links in de grijze balk op ‘Rapportage’, vervolgens op 'Details' en koppel jouw cijfergegevens terug naar jouw team, bestuur en onderwijspartners. Meer info over statistieken raadplegen vind je op ons leerplatform.

Mee aan boord?

Dit schooljaar 22-23 verwelkomen we 17 nieuwe cultuurhuizen bij Voor De Show en zo telt onze familie al 58 leden (40 Vlaamse en 18 Brusselse huizen). Wil jouw cultuurhuis dit theaterspel ook introduceren bij klassen en scholen om zich via digibord, laptop of tablet voor te bereiden op de komende voorstelling?

Lees meer en teken in

Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 25/04/24
    Podiumhuizen
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    [Vacature] Teamcoach Podium

    Heb jij een passie voor wat nieuwe technologie podiumhuizen te bieden heeft? Ben je een kei in positieve energie mobiliseren? Dan ben jij misschien de gedreven teamcoach die we zoeken!
  • 29/03/24
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    25 cultuurpartners brengen SING! voor jong & oud via livestream naar 70 zorgcentra

    Dankzij livestreaming van het concert konden de bewoners van een 70-tal zorgcentra deelnemen aan deze unieke intergenerationele culturele ervaring.
  • 28/03/24
    Bibliotheken
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    Bert Vermeulen en Eline Swinnen: full speed met de werkgroep Talkpoeder

    Bert (bib Waregem) en Eline (CC Adelberg) experimenteren via de werkgroep met sprekers, onderwerpen, formats, prijszetting ... voor de online talks van Talkpoeder. Zij vertellen hoe het project er kwam.

Gerelateerde diensten

  • Podiumhuizen
    Beleven

    Livestreaming

    Een zorgpubliek op afstand volgt live voorstellingen vanuit het cultuurhuis.
  • Podiumhuizen
    Beleven

    Theaterspel Voor De Show

    Een virtuele tour door het cultuurhuis met opdrachten rond de komende schoolvoorstelling.