Gezocht: lanceercentra en voorstellingen voor seizoen 2023-2024

Podiumhuizen
10/01/23

In het seizoen 2023-2024 livestreamen we opnieuw samen met cultuurpartners voorstellingen naar zorgcentra in de buurt. Lanceer je graag eens een livestream vanuit jouw huis?

We zoeken toegankelijke en kwalitatieve namiddagvoorstellingen die geschikt zijn voor 1 of meerdere doelpublieken van zorgvoorzieningen. Voor een vaste bijdrage van €495 (incl. btw) krijg je alle nodige ondersteuning van Cultuurconnect en bedien je 1 of meer woonzorgcentra, ziekenhuizen en/of zorgcentra uit je gemeente. Zodra 17 partners intekenen bij Cultuurconnect, gaat de livestream door. Heb je een leuke voorstelling (1 of meedere) in gedachten?

Dien je voorstel in vóór 8 maart 2023

Lanceer een livestream vanuit jouw huis in 5 stappen:


1. Zoek een geschikte voorstelling

De voorstelling:

 • vindt plaats tussen 25 september 2023 en 30 juni 2024
 • is een namiddagvoorstelling, met startuur tussen 14u00 en 15u15 (bij voorkeur om 14u30 of 15u00)
 • gaat liefst door op een weekdag
 • duurt maximaal 90 minuten (bij voorkeur 60 à 80 minuten)
 • heeft een frontale setting op het podium
 • is geschikt voor 1 of meerdere doelpublieken van de zorgvoorzieningen: woonzorgcentra, serviceflats, ouderen in ziekenhuizen of herstelverblijven, zorgcentra voor volwassenen of kinderen met een beperking, psychiatrische zorgvoorzieningen, kinderziekenhuizen ...

2. Maak afspraken met de artiest

Zorg op voorhand voor een akkoord dat de voorstelling gelivestreamd wordt naar woonzorgcentra, zorgcentra voor volwassenen of kinderen met een beperking en ziekenhuizen in minimaal 17 gemeenten verspreid over Vlaanderen, en dat de opname nog een 2-tal dagen beschikbaar blijft voor de ingetekende zorgvoorzieningen. Zorg dat het concept op voorhand duidelijk is voor de artiest. Verwijs hiervoor naar de rolverdeling tussen de verschillende partners (rubriek artiest). Indien jouw voorstel geselecteerd wordt voor een livestream, worden de praktische regelingen later verder verfijnd in een contract-addendum.

3. Check de technische voorzieningen

Wanneer jouw cultuurhuis fungeert als lanceercentrum moet jouw theaterzaal aan enkele technische voorwaarden voldoen. De snelheid van de internetverbinding is hierbij het cruciaalst, die moet minimaal 14Mbps en stabiel zijn. Check op het leerplatform wat er technisch nodig is.

4. Contacteer zorgvoorzieningen uit je buurt 

Pols alvast naar de interesse van de woonzorgcentra, zorgcentra voor mensen met een beperking en/of ziekenhuizen uit de gemeente. Hebben zij zin om mee te doen? Verdere afspraken kan je in een later stadium met hen maken.

5. Dien je voorstel in

Cultuurconnect selecteert uit alle voorstellen 3 of 4 voorstellingen waarop andere Vlaamse en Brusselse podiumhuizen en cultuur- of vrijetijdsdiensten kunnen intekenen. Bij de selectie houden we rekening met spreiding in tijd en plaats, type voorstelling (concert, musical, theater, dans ...), doelgroep en de poll-voorkeuren. We leggen de klemtoon wel op muziek en (brede) toegankelijkheid. Dien je voorstel in of pols bij bij Leen of er muziek in zit via leen.dewinter@cultuurconnect.be of 02/213.10.58! Lees meer over onze dienst livestreaming. 
 

  Dien je voorstel in vóór 8 maart 2023


  De selectie voor het livestreamaanbod van seizoen 2023-2024 gebeurt na 2 maart. We organiseren eerst een online poll en nadien maakt de selectiewerkgroep een definitieve keuze. Wie zich kandidaat stelt, krijgt bericht in de eerste helft van april. Het aanbod wordt breed gecommuniceerd via onze website en via de nieuwsbrief Livestreaming vanaf 24 april. Vanaf dan kan je intekenen als satellietcentrum. Zodra 17 partners intekenen bij Cultuurconnect, gaat de livestream door. 

  Enthousiaste lanceercentra aan het woord

  Bedankt voor jullie professionele aanpak, begeleiding en voorbereiding ! Het was een heel fijne ervaring 😊!
  Anne Embrechts - lanceercentrum COC Brieleke
  Deel dit artikel:

  Gerelateerde nieuwsberichten

  • 15/11/23
   Podiumhuizen
   Digitale basisinfrastructuur
   Digitale collecties
   Beleven & inspireren

   Poll: innovatieagenda podiumhuizen '24-'25

   Met welke digitale uitdagingen moet Cultuurconnect de komende twee jaar aan de slag om podiumhuizen te ondersteunen? Bepaal mee onze innovatieagenda. Vul de poll in vóór 9 december.
  • 20/10/23
   Podiumhuizen
   Beleven & inspireren

   Alleen, maar toch verbonden. VR-ervaringen in podiumvoorstellingen.

   Kan Virtual Reality iets toevoegen aan podiumvoorstellingen? Met deze vraag trokken we naar twee artiestenduo’s Joren Vandenbroucke & Annelies Van Hijfte en Robbert&Frank Frank&Robbert.
  • 28/09/23
   Podiumhuizen
   Beleven & inspireren

   Het podiumhuis als 'derde plek': in gesprek met Veerle van Schoelant (30CC)

   30CC wil van een klassiek cultuurhuis evolueren naar een plek voor kunsten en ontmoeting, en die twee lijnen slim met elkaar verweven. Daarom experimenteert het volop met de fysieke en virtuele invulling van het cultuurhuis als derde plek, naast huis en werk of school.

  Gerelateerde diensten

  • Podiumhuizen
   Beleven

   Theaterspel Voor De Show

   Een virtuele tour door het cultuurhuis met opdrachten rond de komende schoolvoorstelling.
  • Podiumhuizen
   Beleven

   Livestreaming

   Een zorgpubliek op afstand volgt live voorstellingen vanuit het cultuurhuis.