Jaaroverzicht: Wat betekenden onze diensten voor jouw podiumhuis in 2021?

cc/gc
5
10/02/22
Deel dit artikel:

Hieronder vind je de belangrijkste cijfers en gebeurtenissen van de verschillende Cultuurconnect-diensten voor podiumhuizen in 2021.

Digitaal Podium

In 2021 vond Digitaal Podium 2 groepen cultuurhuizen om het pilootproject op te starten: stad Gent en regio Zuidwest. De pilootgroepen buigen zich over de ontwikkeling van een digitale basisinfrastructuur voor podiumhuizen met ticketing als vertrekpunt. Ze lopen een parallel traject van aanbesteding tot implementatie. In april 2022 weet je aan welke leverancier(s) deze opdracht wordt gegund.
 

20
cultuurhuizen in 2 pilootgroepen (regio Zuidwest en stad Gent)
10
workshops ter voorbereiding van het bestek
3
kandidaat-leveranciers geselecteerd

Livestreaming

Ook afgelopen jaar werd weer bewezen hoe relevant het is om voorstellingen te livestreamen naar een publiek op afstand. Naast de woonzorgcentra en kinderziekenhuizen bereikten de livestreams nu ook doelgroepen in allerlei andere zorgcentra, zoals MFC’s (Multifunctioneel Centrum), woonvoorzieningen, begeleid wonen of dagopvang voor kinderen en volwassenen met een beperking of chronische ziekte, psychiatrische zorginstellingen en asielcentra. 
 

69
cultuurhuizen en cultuurpartners werkten mee
242
zorgcentra lieten bewoners meegenieten
4
voorstellingen

Voor De Show

Illustratie van een man en vrouw die een quiz organiseren voor 3 kinderen die interageren met het scherm.

Dankzij de voorzichtige heropstart van de schoolvoorstellingen in september 2021 konden verschillende klassen en leerkrachten zich spelenderwijs voorbereiden op hun bezoek aan het cultuurhuis met theaterspel Voor De Show. Nieuw promotiemateriaal voor scholen en leerkrachten staat klaar om hen warm te maken voor deze top-tool in de klas. 

25
cultuurhuizen tekenden in
120
speelklare voorstellingen
99
spelmomenten in de klas

[Jouw stad] Leest

Voor [Jouw stad] Leest zijn het geen gemakkelijke tijden, maar inwoners van Leuven, Gent, Antwerpen en Brugge lezen nog steeds met veel enthousiasme. [Jouw stad] Leest is een sterk merk dat stadsbreed alles over lezen en leesplezier bundelt. De leescommunity van stadslezers, bibs, cultuurhuizen, literaire spelers ... apprecieert het uitgesproken niet-commerciële en lokale karakter ervan.

2192
stadslezers
3398
leestips
147
leesplekken

Mobiele arcadehallen

De mobiele arcadehallen kenden veel annulaties wegens corona, maar in perioden van versoepeling ontdekten kinderen en hun ouders deze games in 16 cultuurhuizen en bibliotheken. De hallen kunnen steevast rekenen op positieve reacties bij de cultuurhuizen, bibliotheken en het publiek. De arcadehallen kan je nog boeken tot eind 2022, dan loopt het aanbod af.

16
cultuurhuizen en bibs boekten de arcadehallen
37
weken lang stonden de arcadehallen opgesteld
1
jaar nog ongeveer, tot einde 2022, kan je ze in huis halen!