Kant-en-klare kerstkaart voor jouw digitaal aanbod

bib
2
05/10/21
Deel dit artikel:

Wil jij leners en scholen op een hartelijke en persoonlijke manier fijne feestdagen wensen? Bib Overijse doet dat met een speciaal ontworpen Bib-kerstkaartje. Daarmee laten ze tegelijk weten via welke digitale diensten hun bib ook tijdens de feestdagen voor hen klaar staat. Jouw bib kan deze kerstkaart ook gebruiken en naar eigen voorkeur bewerken via Canva of Indesign.

Bewerk het sjabloon meteen in Canva

Een eigen kerstkaartje van de bib via Canva

Deelt jouw bib deze kerstkaart ook graag uit aan leners voor de feestdagen? Bekijk en bewerk het kaartje in 4 eenvoudige stappen:

  1. Maak een account aan op Canva.
  2. Open het sjabloon van Cultuurconnect.
  3. Pas de tekst op de kaart aan naar wens, met de juiste url's.
  4. Download het resultaat als PDF voor print om de kaart af te drukken. Online kan dat bijvoorbeeld bij Drukland. Je kan ze ook als png downloaden om te gebruiken in je digitale communicatie.

Maak je eigen kerstkaartje in Indesign

Werk je liever in Adobe InDesign? Dan vind je hieronder een voorbeeldtekst om je op te baseren en de illustratie vanop de voorzijde van de kerstkaart. Download ze in jpg of pdf om je eigen kerstkaart te ontwerpen in InDesign. 

Inspiratie voor de tekst:

Lieve lener,

Lezen is dromen met je ogen open. Laten we dromen van een nieuw jaar waarin we samen de bladzijde van corona omslaan. Hopelijk mogen we je in 2022 opnieuw verwelkomen in onze bib zonder mondmasker en voorzorgsmaatregelen. Tot het zover is, staat de bib op andere manieren voor je klaar om het leesvirus tot bij je thuis te brengen:

  • Reserveer jouw boekenpakket bij onze afhaaldienst: url
  • Doe inspiratie op voor je boekenpakket met de persoonlijke leestips van Mijn Leestipper: mijnleestipper.bibliotheek.be
  • Leen van thuis uit e-boeken bij de bib op je eigen toestel: url
  • De allerkleinsten beleven leesplezier met de interactieve kinderboekjes van Fundels: url

Een warm 2022 gewenst,
vanwege het hele team van de bib

En dan nog dit ...

Ook team Cultuurconnect wenst de bibliotheken met veel warmte een fijne kerst en een mooi 2022. Met vragen en opmerkingen over het kaartje kan je terecht bij onze servicedesk.