Livestream 'Van Corsari tot Appermont' brengt vleugje nostalgie naar 25 woonzorgcentra

cc/gc
3
28/10/20
Deel dit artikel:

Vandaag vond de voorstelling 'Van Corsari tot Appermont' plaats voor een beperkt publiek in het cultuurcentrum van Knokke-Heist. Via een livestream genoten talloze minder mobiele senioren uit 25 woonzorgcentra mee van deze wervelende voorstelling. Jackobond & Bastien en de 16 deelnemende cultuurhuizen namen deze bewoners mee naar de beginjaren van de Vlaamse & Nederlandse televisie, toen tv-presentatoren en -presentatrices nog échte sterren waren.

Deze wervelende voorstelling was de eerste uit het livestreamaanbod van Cultuurconnect van seizoen 20-21, en dat 't raak was! De bewoners van de 25 ontvangende woonzorgcentra in vertoefden heel even in hogere nostalgische sferen. Ondanks de anderhalve meter afstand en andere maatregelen, konden ze zo toch heel even corona vergeten.

De livestream verliep technisch vlot. Bovendien bracht deze livestream een experimenteel extraatje met zich mee: ook van thuis uit kon publiek uit Knokke-Heist mee genieten van de voorstelling via het platform Cultuurstream.be. We houden je op de hoogte over de bevindingen van dit experiment via onze nieuwsbrief.

Over 'Van Corsari tot Appermont' van Jackobond & Bastien

De voorstelling werd opgedragen aan alle Vlaamse en Nederlandse televisiepresentatoren en -presentatrices van weleer. Aan de hand van historische beeldfragmenten, persoonlijke verhalen en onvergetelijke muziek blikten Jackobond en Bastien in terug op de beginjaren van televisie in de lage landen.

Sfeerbeelden

Next up - Gratis livestream familievoorstelling Ans & Wilma

Draag samen met Cultuurconnect jouw steentje bij voor de Warmste Week en bezorg zieke kinderen een moment om bij weg te dromen. Livestream op 25 november de gratis voorstelling ’Verdwaald (Ans & Wilma) naar patiënten en hun gezinnen in een ziekenhuis in jouw buurt. Je moet er wel snel bij zijn, intekenen kan nog tot 30 oktober! Momenteel is het nog onzeker of de livestream kan doorgaan. Heb je interesse, meld je aan om op de hoogte te blijven.

Bekijk het aanbod