Poll: Livestreamaanbod naar zorgcentra 23-24

Podiumhuizen
15/03/23

In het seizoen 2023-2024 livestreamen we opnieuw samen met cultuurpartners voorstellingen naar zorgcentra uit jouw buurt. De voorstellingen van alle kandidaat-lanceercentra leggen we graag aan je voor. Welke voorstellingen dragen jouw voorkeur weg qua genre, artiest, doelgroep of data? Kies jouw top 5 voor 25 maart.

- De poll is afgesloten -

F/A / Amoukanama

Circus internationaal
Zondag 8-10-2023 om 15u00
CC De Grote Post Oostende

Amoukanama is een jong en dynamisch gezelschap dat werd opgericht door de West-Vlaamse Nathalie Vandenabeele en de Guineese Alseny Sacko. Deze unieke voorstelling F/A, is een manier om iets bij te dragen aan de geschiedenis van het hedendaagse circus. Het is een grootse acrobatie- en dansvoorstelling waarin de Westerse wereld en de etnische tradities van West-Afrika elkaar ontmoeten. Amoukanama stond in de halve finale van America’s Got Talent en barst van jeugdig talent dat verder vorm krijgt in een nieuwe circusschool die, met steun van de provincie West-Vlaanderen en België, in 2023 zijn deuren zal openen in Conakry (Guinee). Met deze unieke voorstelling en livestream steunen we niet alleen zorgbewoners maar ook een uniek, sociaal-cultureel ontwikkelingsproject in Guinee en slaan we een brug tussen Europa, Afrika, circus, zorg & welzijn en onderwijs. Online teaser en meer info.  

C'est ma Vie / Salvatore Adamo

Muziek
Woensdag 1-11-2023 om 20u00
AB Brussel

Salvatore Adamo viert in 2023 zijn 80e verjaardag en 60 jaar carrière. Voor deze gelegenheid staat hij op het AB-podium. Deze show zal zijn leven en zijn werk volgen aan de hand van zijn geweldige liedjes, van de meest recente tot de grote klassiekers.

Eurovision Unplugged / Sennek

Muziek
Donderdag 16-11-2023 om 14u30 of donderdag 23-11-2023 om 14u00
CC Knokke of Vrije tijd Mortsel

Doet de naam Sennek je nog een belletje rinkelen? Het is de artiestennaam van Laura Groeseneken. In 2018 vertegenwoordigde ze ons land op het Eurovisiesongfestival in Lissabon met het nummer A matter of time wat ze samen met Alex Callier (Hooverphonic) schreef. Met deze tour brengt Sennek haar favoriete Eurovisiesongfestival nummers in haar eigen stijl. Denk aan de klassieke songs van het bekende festival, maar zonder glitter en vuurwerk. Cosy, warmte, gezelligheid en intimiteit zijn de kernwoorden van dit unieke optreden. De nummers bewerkte ze zorgvuldig samen met getalenteerde pianist Didier Deruyter, waarmee ze eerder al het podium deelde tijdens hun tour voor Ozark Henry. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Christophe Devisscher op contrabas en Toon Van Dionant op drums. Meer info.

A 1960s Christmas / De Bonanzas

Muziekprogramma
Donderdag 07-12-2023 om 14u00 
CC Brasschaat

In de sixties liepen de kerken op kerstavond nog vol voor de middernachtmis. Het overvloedige engelenhaar sierde de kerstbomen en de familie von Trapp werd plots wereldberoemd op het grote scherm. Het is geen geheim dat De Bonanzas wel houden van een stevige portie sfeer en gezelligheid van weleer. Het kon dan ook niet langer uitblijven dat de heren een delicieus muzikaal kerstmenu voor u wilden samenstellen. De Bonanzas ruilen de aspergesoep met bladgoud voor ingetogen nummers van The Beatles en The Stones. De gevulde kalkoen met groentekrans en verse kroketjes schuiven ze dan weer aan de kant voor enkele onvervalste kerstklassiekers. Uiteraard overgieten de retrochefs dit alles met een stevige sixtiessaus. Van Nat King Cole tot Bing Crosby, maar evenzeer van The Beach Boys tot Paul Anka. Een kerstconcert waar u nu al van begint te watertanden. Meer info.

60 jaar on tour / Liliane Saint-Pierre

Muziek
Maandag 08-01-2024 om 14u00
CC Zwaneberg Heist-op-den-Berg

1964 - We gotta stop … Denk er eens over. De titel en eerste zin van een eerste grote hit en het begin van mijn carrière. Lang heb ik er niet over na hoeven te denken. 60 jaar later is de muziek, het podium, nog steeds mijn grote liefde, mijn passie. Of zoals wijlen John Miles het zo prachtig heeft verwoord: "Music was my first love and it will be my last"! Met dank en respect aan een trouw publiek.

Jullie Soldier of Love, Liliane Saint-Pierre.
Meer info.

Manoesh stole from the fifties / Manoesh

Muziek    
Donderdag 08-02-2024 om 14u30
CC Knokke

Wat hebben onze fiftiesiconen allemaal op hun kerfstok? Wel ... Manoesh heeft gestolen van de jaren 50 en werd op heterdaad betrapt. Uw favoriete cultuurcentrum is zo vrij geweest om hun borgsom te betalen. In ruil hiervoor komen zij hun begeerlijke buit met u delen; rock ‘n roll true crime, heerlijke close-harmony, na-oorlogse freedom swing en grimmige jailhouse rock in een retro feel en warm kader. Laat Manoesh u boeien met een schat aan tijdloze kroonjuwelen en straffe verhalen uit de wonderlijke jaren 50. Trailer & meer info.

SING / Belgian National Orchestra i.s.m. BOZAR en Jeugd & Muziek Brussel

Muziek - klassiek - interactief    
Maandag 25-03-2024 om 13u30  
Bozar Brussel iswm VGC en Jeugd & Muziek

Na vorige successen staat SING opnieuw op de planken van de schitterende Henry Le Boeufzaal in Bozar. Tijdens dit interactief klassiek concert bewegen en zingen we mee met grote werken uit de symfonische muziek. Het imposante en uiterst professionele Belgian National Orchestra speelt de pannen van het dak. Een uniek interactief concept waar de zorgbewoners de kans krijgen om ook mee zingen en te bewegen op tijdloze, prachtige en toegankelijke klassieke muziek. De liedjes en bewegingen worden vooraf aangeleerd aan de medewerkers en vrijwilligers van de deelnemende zorgcentra. Teaser.

De Tijd van Toen at the Movies / Sonny Vande Putte & Roel Van Bambost

Muzikale talkshow    
Dinsdag 23-04-2024 om 14u00
Liers cultuurcentrum

Onze zingende talkshowhost Sonny Vande Putte inviteert voor u: Roel van Bambost. De man die talloze internationale filmsterren interviewde, jarenlang het filmnieuws op de BRT presenteerde, en thuis is op alle filmfestivals. Speciaal voor u opent hij zijn koffer vol muzikale filmherinneringen.

5 jonge muzikanten, bezeten van oude muziekjes. En van de tijd toen elk dorp nog zijn eigen “cinema” had. Ach, de wonderlijke liedjes uit die oude films. Iedereen zong ze mee. De bijhorende beelden bleven op ieders netvlies gebrand. Zet je schrap voor de mooiste evergreens uit het collectief geheugen. Van Que Sera Sera tot Dancing Cheek to Cheek. Van Singin’ in the Rain tot Can’t help falling in Love with you. Zoveel moois, maar ook pittige verrassingen … alles haarfijn live gespeeld door ons huisorkest. En Roel zingt natuurlijk zélf enkele van zijn favorieten. Niets dan mooie filmherinneringen in een warme voorstelling vol humor en levende muziek. Trailer en meer info.

Timing

 • Deze week: Stuur de poll gerust door naar woonzorgcentra, ziekenhuizen of andere zorgvoorzieningen uit je gemeente. Opgelet, deze flits-poll loopt 7 zeven dagen tot en met vrijdag 24 maart 2023.
 • Eerste helft april: De selectiewerkgroep buigt zich over de resultaten van de poll en maakt een definitieve selectie van een 4-tal voorstellingen voor het livestreamseizoen 23-24. Bij de selectie wordt rekening gehouden met voorkeuren uit de poll, doelgroepen, spreiding van data over het seizoen en de tijdsduur van de voorstelling.
 • Week van 23 april: Wie een voorstel indiende, krijgt bericht in de week van 23 april. 
 • Vanaf 28 april: Het livestreamaanbod 23-24 wordt breed bekend gemaakt via deze nieuwsbrief. Vanaf dan kan je intekenen als satellietcentrum per livestream.
Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

 • 16/01/24
  Podiumhuizen
  Beleven & inspireren

  Lode (CC CasinoKoksijde) trok al met Voor De Show naar de 2de kleuterklas

  Lode Demey geeft in Koksijde kleur aan zijn personage "Dr. Bloem". Zo neemt hij kinderen mee in de educatieve omkadering van de school- en familievoorstellingen in het cultuurcentrum .
 • 11/01/24
  Bibliotheken
  Podiumhuizen
  Beleven & inspireren

  Plannen voor een leer- en innovatiehub digitale transformatie voor cultuur

  Cultuurconnect start met een proefperiode van twee jaar voor de oprichting van een leer- en innovatiehub digitale transformatie.
 • 10/01/24
  Podiumhuizen
  Beleven & inspireren

  Gezocht: lanceercentra en voorstellingen voor livestreamaanbod 2024-2025

  In het seizoen 2024-2025 livestreamen we opnieuw samen met cultuurpartners voorstellingen naar zorgcentra uit de buurt. Lanceer je graag een livestream vanuit jouw huis?

Gerelateerde diensten

 • Podiumhuizen
  Beleven

  Livestreaming

  Een zorgpubliek op afstand volgt live voorstellingen vanuit het cultuurhuis.
 • Podiumhuizen
  Beleven

  Theaterspel Voor De Show

  Een virtuele tour door het cultuurhuis met opdrachten rond de komende schoolvoorstelling.