Ontdek de voordelen van Voor De Show in deze knetterende video

Podiumhuizen
31/01/22

Ondanks onzekere schoolprogrammatie-tijden, zoeken cultuurhuizen samen met scholen naar oplossingen om het theaterbezoek toch te laten doorgaan. Sinds begin dit schooljaar werd Voor De Show 93 keer gespeeld in de klassen en staan 122 voorstellingen speelklaar. Juf Nele Van Bouwel (Sint-Jansschool, Leuven), Fernande Stas (30CC, Leuven) en theatermaker Joris Hessels (Ultima Thule) vertellen hoe zij digitaal theaterspel Voor De Show ervaren.
 

Eén van die enthousiaste scholen is de Sint-Jansschool in Leuven. Daar stomen de leerlingen van juf Nele Van Bouwel zich klaar voor de voorstelling “Knetter” (Ultima Thule) die ze in de namiddag in de Schouwburg van 30CC zullen bekijken. Theo het theaterspookje maakt hen wegwijs in het spel. Dolenthousiast klikken ze klassikaal aan het smartboard of in kleine groepjes op de tablet van de ene opdracht naar de andere, van een rondleiding in het cultuurhuis tot een kennismaking met de affiche. Al snel komt een mooi gesprek op gang over het thema van de voorstelling. Al van in de klas worden ze knettergek meegezogen in een wereld waarvan ze straks mogen proeven in de theaterzaal. 
 

Scholieren die Voor De Show speelden in de klas, worden meegezogen in een wereld, hebben geen verkeerde verwachtingen en zijn ook heel snel geboeid. Echt een top-tool!
Joris Hessels (theatermaker)

Teken in op theaterspel Voor De Show

Ook jouw cultuurhuis kan klassen en scholen digitaal kennis laten maken met de komende voorstelling. Dit theaterspel bereidt kinderen uit het lager onderwijs spelenderwijs voor. Teken nu in en bied leerkrachten een krachtige webtool om leerlingen warm te maken voor de schoolvoorstellingen in jouw cultuurcentrum.

De jaarlijkse licentiekost bedraagt voor A-centra € 1.592,17, voor B- en C-centra € 1.061,45 en voor gemeenschapscentra € 849,16 (excl. btw). Het factuurbedrag is pro rata het aantal resterende maanden van het jaar waarin je de tool gebruikt.

Teken in
 

Naast de klassieke lesmap biedt de digitale tool een laagdrempelige voorbereiding, vol toffe opdrachten en je hebt er op voorhand amper werk aan.
Fernande Stas (programmator 30CC, Leuven)
Deel dit artikel:

Gerelateerde nieuwsberichten

  • 25/04/24
    Podiumhuizen
    Digitale basisinfrastructuur
    Digitale collecties
    Beleven & inspireren

    [Vacature] Teamcoach Podium

    Heb jij een passie voor wat nieuwe technologie podiumhuizen te bieden heeft? Ben je een kei in positieve energie mobiliseren? Dan ben jij misschien de gedreven teamcoach die we zoeken!
  • 29/03/24
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    25 cultuurpartners brengen SING! voor jong & oud via livestream naar 70 zorgcentra

    Dankzij livestreaming van het concert konden de bewoners van een 70-tal zorgcentra deelnemen aan deze unieke intergenerationele culturele ervaring.
  • 28/03/24
    Bibliotheken
    Podiumhuizen
    Beleven & inspireren

    Bert Vermeulen en Eline Swinnen: full speed met de werkgroep Talkpoeder

    Bert (bib Waregem) en Eline (CC Adelberg) experimenteren via de werkgroep met sprekers, onderwerpen, formats, prijszetting ... voor de online talks van Talkpoeder. Zij vertellen hoe het project er kwam.

Gerelateerde diensten

  • Podiumhuizen
    Beleven

    Livestreaming

    Een zorgpubliek op afstand volgt live voorstellingen vanuit het cultuurhuis.
  • Podiumhuizen
    Beleven

    Theaterspel Voor De Show

    Een virtuele tour door het cultuurhuis met opdrachten rond de komende schoolvoorstelling.