"Dynamisch en boeiend": theater Antigone over theaterspel Voor De Show

cc/gc
4
16/09/20
Deel dit artikel:

De schoolvoorstelling ‘Woestzoeker’ van Theater Antigone & Theater Artemis speelt het komende schooljaar in verschillende cultuurhuizen. Dat is extra spannend nu de klassen voor het eerst ook Voor De Show kunnen gebruiken om zich voor te bereiden op de voorstelling. Hannah Tilquin van Theater Antigone (Kortrijk) voerde hun voorstelling deze zomer in en vertelt over haar ervaring met Voor De Show. 

Hannah: “Jaarlijks doen wij in huis zo’n 26 schoolvoorstellingen. Wij spelen verder in cultuurcentra en theaterhuizen in heel Vlaanderen, waar we ook schoolvoorstellingen doen. Ik ben de verantwoordelijke voor educatie en publiekswerking bij Theater Antigone. Normaal voorzien we een uitgebreide lesmap voor de leerkrachten, met een informatief en praktisch luik. In het informatieve luik geven we wat meer uitleg over de cast, het maakproces, de thema’s. In het praktische luik zitten verschillende opdrachten die de leerkrachten voor en na de voorstelling in de klas kunnen uitvoeren. Op die manier proberen we het bezoek optimaal voor te bereiden.”

Wij waren al langer op zoek om onze lesmappen op een boeiende manier te digitaliseren en Voor De Show is daarvoor een supergoed concept. Het spel is dynamisch en boeiend, echt heel straf gemaakt.

"Ik vond dat het invoeren zeer gemakkelijk ging. Alles was heel duidelijk en er waren genoeg tools om op korte tijd meer informatie te verkrijgen. Nadat ik het algemene introductiefilmpje bekeken had, kon ik direct aan de slag gaan en wees het programma zichzelf uit. Volgens mij gaat dit ook goed werken bij leerlingen uit het lager, omdat het opbouwend is en de aandacht wordt vastgehouden. Ik kijk ernaar uit om het nog te gebruiken voor andere voorstellingen."

Foto: ©kvde

Ondertussen in Voor De Show

20 cultuur- en gemeenschapscentra tekenden intussen in op Voor De Show. Deze zomer trok de fotograaf op pad om 360°-foto’s te maken in 13 cultuurhuizen. Zo’n 65 gezelschappen werden uitgenodigd om gegevens in te voeren over 90 verschillende voorstellingen (affichebeeld, trailer, synopsis en 1 of meer spelopdrachten). Deze voorstellingen staan alvast speelklaar:

  • Woestzoeker (Theater Antigone & Theater Artemis)
  • Moenieworrienie (Collectief Verlof)
  • THIS SIDE UP (Batmat)
  • Softies (fabuleus)
  • Olifant en krokodil (Anna's Steen)

Volg alle nieuws en updates op de voet via de nieuwsbrief Voor De Show.